5 καλύτεροι εργασιακοί χώροι για νέους μπαμπάδες- 2017

1. Netflix

Η Netflix προσφέρει στους εργαζόμενους έως ένα έτος αμειβόμενης γονικής άδειας κατά τη διάρκεια της οποίας οι γονείς μπορούν να εργαστούν περισσότερο ή λιγότερο ή ακόμη και να μην εργαστούν καθόλου. Για ορισμένους υπαλλήλους, αυτό διευκολύνει τη μακροπρόθεσμη απουσία. Για άλλους, επιτρέπει περισσότερες εβδομάδες απουσίας.

Για όσους θέλουν να είναι στο γραφείο, οι ελεύθερες ημέρες και το εντελώς ευέλικτο πρόγραμμα επιτρέπουν προσωπικές πρωτοβουλίες σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του χρόνου. Όπως εξήγησε ο υπεύθυνος ταλέντων Tawni Cranz: ” οι γονείς μπορούν να επιστρέψουν με μερική απασχόληση, με πλήρη απασχόληση ή να επιστρέψουν και στη συνέχεια να γυρίσουν πίσω, όπως απαιτείται. Θα συνεχίσουμε να τους πληρώνουμε κανονικά, χωρίς να ταλαιπωρούμαστε με ειδικές πληρωμές”.

Μετά από αυτή τη γονική πολιτική – και την απεριόριστη πολιτική διακοπών της εταιρείας – ο διευθύνων σύμβουλος Reed Hastings έγινε ένας μικρός λαϊκός ήρωας, καθώς αντέδρασε παίρνοντας έξι εβδομάδες άδεια για να αποδείξει ότι η όλη υπόθεση δεν ήταν ένα παιχνίδι του μάρκετινγκ.

Έδρα: Los Gatos, CA
Αριθμός εργαζομένων: 3.200
Αμειβόμενη άδεια πατρότητας: 52 εβδομάδες (16 για ωρομίσθιο)
Τομέας: ΜΜΕ

2. Etsy

Δεν είναι απλά μια πλατφόρμα που συνδέει τους πελάτες με τους τεχνίτες, αλλά μια πλατφόρμα λιανικού εμπορίου η οποία διαχειρίζεται από σοβαρούς ανθρώπους διαταράσσοντας τα νερά του εμπορίου.

Η αφοσίωση του B Corp να σκέφτεται εναλλακτικά επεκτείνεται και στις γονικές άδειες, προσφέροντας στους υπαλλήλους, ανεξάρτητα το φύλλο, 26 εβδομάδες γονική άδεια.

Έδρα: Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη
Αριθμός εργαζομένων: 1,043
Αμειβόμενη άδεια πατρότητας: 26 εβδομάδες
Τομέας: Τεχνολογία

3. American Express

Η πολυεθνική χρηματοοικονομική εταιρία και προμηθευτής πλαστικών καρτών 3,37 ιντσών με πλαστικές πλακέτες 2,12 ιντσών προκάλεσε πέρυσι την απογείωση ενός προγράμματος γονικής άδειας.

Η Amex αύξησε την άδεια από 6 εβδομάδες και 2 εβδομάδες ανάλογα με τις ανάγκες σε 5 μήνες για όλους τους νέους γονείς. Η εταιρεία έχει επίσης μια πολιτική σχεδιασμένη να δημιουργεί ευέλικτα χρονοδιαγράμματα εργασίας και ένα βραβείο “Caregiver of the Year”

Έδρα: Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη
Αριθμός εργαζομένων: 21.000 (στις Η.Π.Α.)
Αμειβόμενη άδεια πατρότητας: 20 εβδομάδες
Τομέας: Οικονομικά

4. Spotify

Η πολιτική της Spotify για άδεια από την οικογένεια είναι μια διαδοχή της προοδευτικότητας της τεχνολογίας και της σουηδικής κοινωνικής πολιτικής.

Αυτή η τεράστια εταιρία μουσικής, που αισθάνεται σαν πολιτιστικό ίδρυμα παρόλο που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε, έχει πλέον πάνω από 50 εκατομμύρια συνδρομητές και προσφέρει 24 εβδομάδες άδειας για νέους γονείς.

Έδρα: Νέα Υόρκη
Αριθμός εργαζομένων: 2.000+
Αμειβόμενη άδεια πατρότητας: 24 εβδομάδες
Τομέας: Τεχνολογία

5. Facebook

Ο Mark Zuckerberg συνεχίζει να κάνει την γονική άδεια προτεραιότητα στην εταιρεία των 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για τον 32χρονο ιδρυτή έχει γίνει και προσωπικό ζήτημα: ο Zuck έλειψε για δυο μήνες για να περάσει χρόνο με την κόρη του.

Αυτή η επιλογή πιθανόν να μείωσε το στίγμα γύρω από τη γονική άδεια στην εταιρία Facebook και ίσως ακόμη και να αλλάξει συμπεριφορές. Οι διευθυντές του Facebook τώρα προσεγγίζουν τους μελλοντικούς γονείς για το πότε θα ήθελαν να πάρουν την άδεια 17 εβδομάδων με πληρωμή.

Έδρα: Menlo Park
Αριθμός εργαζομένων: 17.048
Αμειβόμενη γονική άδεια: 17 εβδομάδες
Τομέας: Τεχνολογία