Στις παιδικές ψυχές στα πάρκα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με την παραγωγή «Στις παιδικές ψυχές στα πάρκα».

Τραγούδια, θεατρικές φωνές, χοροί και γέλια που ήρθαν να συντροφεύσουν τις βόλτες μικρών και μεγάλων τα ζεστά απογεύματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η παραγωγή Στις παιδικές ψυχές στα πάρκα, που αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια μουσικών και ηθοποιών του ΚΘΒΕ, «προανήγγειλε» με τον δικό της μοναδικό τρόπο την έναρξη της 79ης ΔΕΘ, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Παραλία (Πάρκο Εποχών στις 19.30).

Κατά τη διάρκεια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η παραγωγή Στις Παιδικές ψυχές στα πάρκα θα παρουσιαστεί μέσα στο χώρο της ΔΕΘ την Τετάρτη 10/9 και την Παρασκευή 12/9/2014 στις 20.00.

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Με τον ερχομό της άνοιξης ο πεντάχρονος γιός μου, μας δήλωσε ότι θέλει να σταματήσουμε πια τις πολιτιστικές εξορμήσεις μας σε θέατρα και μουσεία, καθώς.. ήρθε επιτέλους η σειρά των πάρκων και συνέχισε προσπαθώντας να κατευνάσει την καθαρά διαφαινόμενη ανησυχία της μαμάς του ωραία ήταν και πολύ μου άρεσαν… αλλά να… να πάμε σε κανένα θέατρο… έξω… Κάπως έτσι ξεπήδησε και η ιδέα του να βγει το ΚΘΒΕ στα πάρκα και να βρει τους μικρούς του φίλους χωρίς να διακόψει την χαρά του καλοκαιρινού παιχνιδιού τους. Μια παρέα ηθοποιών και μουσικών ανοίγει μια μαγική βαλίτσα και από μέσα τη ξεχύνονται μουσικά παραμύθια, τραγούδια, χοροί και γέλια για να συντροφεύσουν μικρούς και μεγάλους στις ζεστές καλοκαιρινές απογευματινές εξόδους τους μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Θα έρθουμε να σας βρούμε εμείς στην παραλία, στα πάρκα και στις πλατείες που συχνάζετε! Περιμένετέ μας!

Γιάννης Τσιακμάκης

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται οι ζωγραφιές των κοριτσιών Λένας & Ναστάζια Πάνου. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Πηγή: iPoliStonKosmo.gr 

Επιμέλεια κειμένου: Εβελίνα Συρίγου