Τρέξε Μάρκο! Ο προγραμματισμός γίνεται παιδικό παιχνίδι

child-computer_2668474k

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Αθηνών, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στη τέχνη του προγραμματισμού υπολογιστών με τον πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο.

Το Τρέξε Μάρκο είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας που χρησιμοποιεί μία απλοποιημένη οπτική γλώσσα προγραμματισμού, με την οποία τα παιδιά βοηθούν τον Μάρκο να αντιμετωπίσει μια σειρά από γρίφους! Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν βήμα-βήμα τις τεχνικές και τον τρόπο σκέψης των προγραμματιστών. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και όχι μόνο! Γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν το ηλεκτρονικό παιχνίδι σαν ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο για να μεταδώσουν στους νεότερους τα απαραίτητα εφόδια για την ψηφιακή εποχή μας.

kids-and-pc

Η παρουσίαση του Τρέξε Μάρκο θα γίνει από την ελληνική startup Allcancode που το δημιούργησε, ενώ στο πλευρό τους θα βρίσκονται οι εκπαιδευτές της Codify, μιας νέας εταιρείας που παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε παιδιά με σκοπό να προσεγγίσουν την τεχνολογία με δημιουργικό τρόπο. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν το παιχνίδι σε κινητές συσκευές και υπολογιστές καθώς και να συμμετέχουν σε σύντομες ομαδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στην εκδήλωση θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα και θα κληρωθούν συλλεκτικά μπλουζάκια.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του πρώτου δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (European Code Week).

Two young girls working on a laptop in the classroom

Τοποθεσία εκδήλωσης:

InnovAthens, κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, Τεχνόπολης Αθηνών, Πειραιώς 100, 118 54 Αθήνα

Ώρες διεξαγωγής:

Σάββατο και Κυριακή
10:00-18:00 Στον χώρο τα παιδιά μπορούν να παίξουν το παιχνίδι σε ατομικές συσκευές 12:00-14:00 Ομαδική εκπαιδευτική δραστηριότητα ανά 25-30 λεπτά
16:00-18:00 Ομαδική εκπαιδευτική δραστηριότητα ανά 25-30 λεπτά

Σε όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο της εκδήλωσης τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:

Σπύρος Αλβέρτης, 6947 051953, spiros.a@allcancode.com Κώστας Καρολεμέας, 6944 608944, kostas.k@allcancode.com

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: www.facebook.com/events/758719077503935/

Allcancode – Εκπαιδευτικά παιχνίδια με σκοπό την εκμάθηση προγραμματισμό υπολογιστών

H Allcancode έχει δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι περιπέτειας – Τρέξε Μάρκο! (Run Marco!) με το οποίο τα παιδιά μαθαίνουν προγραμματισμό υπολογιστών. Ο παίκτης καθοδηγεί τον κεντρικό ήρωα με εντολές σε μια οπτικοποιημένη γλώσσα προγραμματισμού. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο δωρεάν στο App Store για iPad, στο Google Play για Android tablets και για browsers είτε απευθείας είτε ειδικότερα για τον Chrome μέσω του Chrome Web Store. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η πλούσια ιστορία στην οποία βασίζεται, ο ειδικός σχεδιασμός ώστε να παρουσιάζονται με απλότητα ακόμη και περίπλοκες έννοιες της επιστήμης υπολογιστών αλλά και τα υψηλής ποιότητας γραφικά και ήχος.
www.allcancode.com / info@allcancode.com

Codify – Τεχνολογικές Γνώσεις και Δεξιότητες για Παιδιά

Η Codify παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες που βοηθάνε τα παιδιά να προσεγγίσουν την τεχνολογία με δημιουργικό τρόπο. Αυτό γίνεται μέσω της διδασκαλίας του προγραμματισμού και των εφαρμογών του (παιχνίδια, ρομποτική) σε ένα άνετο και φιλικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που ενθαρρύνει την συνεργασία και την πρωτοβουλία. To «Τρέξε Μάρκο» αποτελεί βασικό μέρος του εισαγωγικού προγράμματος «Γνωριμία με τον προγραμματισμό».
www.codify.gr / info@codify.gr

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2014 – Ένας θεσμός που ήρθε για να μείνει

To διάστημα 11 – 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη, εκατοντάδες εκδηλώσεις με σκοπότην προβολή την έννοια του προγραμματισμού σε παιδιά και μεγάλους! Η πρωτοβουλία έχει προσελκύσει την υποστήριξη κινημάτων προγραμματισμού και εκπαίδευσης, όπως τα CoderDojo και RailsGirls, καθώς και σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και πληροφορικής όπως οι Rovio (Angry Birds), Microsoft, Google, Telefonica, Liberty Global και Facebook Σε κάθε χώρα, ένας ή περισσότεροι πρεσβευτές της Code Week Europe προσφέρθηκαν να αποτελέσουν το βασικό σημείο επαφής για την Εβδομάδα Κώδικα και να διαδώσουν το όραμα της πρωτοβουλίας. Μέχρι στιγμής η χώρας μας είναι ανάμεσα στις πρώτες από άποψη εκδηλώσεων.
www.codeweek.eu

allcancode-run-marko-702336

Επιμέλεια κειμένου: Ελεονώρα Κανάκη