Τρίγωνα-Κάλαντα: Χριστουγεννιάτικο mathemARTics camp

trigwna-kalanta-heiraklidwn

Αξέχαστες χριστουγεννιάτικες, επιμορφωτικές διακοπές υπόσχεται το Μουσείο Ηρακλειδών στους μικρούς του φίλους, στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, στο Θησείο.

Χάρη στα ολοήμερα, πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια του mathemARTics camp Τρίγωνα-Κάλαντα με άξονα το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά», τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ελληνικά ήθη κι έθιμα του Δωδεκαημέρου (η περίοδος από την παραμονή των Χριστουγέννων έως τα Θεοφάνεια) μέσα από τη λογοτεχνία, το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και να ανακαλύψουν πώς παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια με τη δύναμη του νερού, την κίνηση του ανέμου και τη θερμότητα του ήλιου.

Μέσα σ’ ένα περιβάλλον ελεύθερης έκφρασης και μάθησης, με την εμψύχωση μιας ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας μαθηματικών, φιλολόγων και εικαστικών, οι μικροί μας φίλοι θα ψυχαγωγηθούν, θα εκφραστούν και θα δημιουργήσουν, αντλώντας έμπνευση από τις λαμπρές μέρες των Χριστουγέννων.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Τα τμήματα είναι ολιγομελή για την ομαλότερη διεξαγωγή των εργαστηρίων (μέγιστος αριθμός ανά τμήμα: 15 άτομα) και χωρίζονται σε δυο ηλικιακές ομάδες (5-7 και 8-10 ετών). Επιπλέον, κάθε κύκλος είναι αυτοτελής με μοναδικό περιεχόμενο, και κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε όσους κι όποιους κύκλους επιθυμεί, με κόστος συμμετοχής  90,00 € για 3 μέρες, 60,00 € για 2 μέρες και 150,00 για 5 μέρες (έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί). Όλα τα γεύματα (δεκατιανό, μεσημεριανό) θα στέλνονται έτοιμα από τους γονείς και οι μουσειοπαιδαγωγοί θα φροντίζουν για το υγιεινό σερβίρισμά τους στα παιδιά. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Σχεδιασμός – Επιστημονική Επιμέλεια:

Μαθηματικά: Αποστόλης Παπανικολάου-Άρης Μαυρομμάτης

Λογοτεχνία: Ζανίνα Βάσση

Θεατρικό παιχνίδι: Ηλέκτρα Ξανθούλη

Εικαστικά: Pascaline Bossu

Ημερομηνίες & ώρες: 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2015 & 4, 5 Ιανουαρίου 2016, 08:00-16:00

Kόστος συμμετοχής: 3 μέρες= 90,00€, 2 μέρες= 60,00€, 5 μέρες= 150,00€.  Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί.

Πληροφορίες – εγγραφές: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00, τηλ.: 210 34 61 981, email: [email protected]