Τσουλήθρα στο σπίτι με χαρτοκιβώτια

  Φωτογραφία © Jason Lee

Ποιος είπε πως χρειάζεται να πάτε στο πάρκο για να κάνετε τσουλήθρα; Δείξε πόσο πρακτικό μυαλό έχει ένας superdad και κάντε τα παιδιά σας να τρελαθούν από χαρά!

Αν τα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας σας δεν έχουν απότομη κλίση ή αν διαθέτετε εσωτερική σκάλα στο σπίτι σας ⎯ και πάλι δίχως απότομη κλίση ⎯ μετατρέψτε την σε τσουλήθρα εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικά χαρτοκιβώτια και κολλητική ταινία.

Αν τύχει να έχετε κανά δυο μεγάλα χαρτοκιβώτια από ηλεκτρικές συσκευές (τηλεόραση, ψυγείο, πλυντήριο) ή έπιπλα, ακόμα καλύτερα γιατί αυτά έχουν και μεγαλύτερο πάχος και μήκος. Ξεσυναρμολογήστε τα κουτιά και αφήστε τη μεγάλη επιφάνειά τους να καλύψει τα σκαλοπάτια. Στη συνέχεια, κολλήστε το πάνω μέρος του χαρτονιού με κολλητική ταινία στο έδαφος, ώστε να διατηρηθεί σταθερό και ενώστε πάλι με κολλητικά ταινία τα χαρτοκιβώτια μεταξύ τους. Αν θεωρήσετε ότι το πάχος του χαρτοκιβωτίου που έχετε στη διάθεση σας δεν είναι το ιδανικό, τότε προσθέστε και άλλα ανοιγμένα χαρτοκιβώτια επάνω στα προηγούμενα.

Μη χάσετε την ευκαιρία να συνοδεύσετε τα παιδιά σας σε αυτή την μοναδική σπιτική τσουλήθρα! Απλά έχετε υπόψη ότι απαιτείται η δέουσα προσοχή από τη μεριά σας ώστε να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

 

Κείμενο: Εβελίνα Συρίγου