Μόνος μπαμπάς στην κουζίνα – Σαλάτα με καρπούζι, ροδάκινα, ζελέ λεμόνι και τυρί φέτα

Δε γνωρίζω κάποιον που να μην αγαπάει το καρπούζι. Κάντε τη ζωή σας ευκολότερη κόβοντας το σε κομμάτια που θα φυλάξτε στο ψυγείο. Είναι ό,τι καλύτερο για πρωϊνό ή μετά τον απογευματινό ύπνο. Σε αυτή την εκδοχή το καρπούζι, με τα άγουρα ροδάκινα και τo τυρί φέτα, δημιουργούν μία αξέχαστη σαλάτα.

Κείμενο και φωτογραφίες: Δημήτρης Κοπαράνης

Υλικά για 4 άτομα

για τη βινεγκρέτ βασιλικού

– 10 φυλλαράκια βασιλικού σε μεγάλα κομμάτια
– 2 κ.σ. χυμό καρπουζιού
– 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
– μισή κούπα ελαιόλαδο
– 2 σταγόνες ταμπάσκο

– 500γρ καρπούζι σε κύβους
– 3 ροδάκινα σε λεπτές φέτες
– λίγα κεράσια
– 100γρ φέτα

για το ζελέ λεμόνι

– 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
– 500ml ζεστό νερό

Εκτέλεση

Eτοιμάστε το ζελέ λεμόνι ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία και αφήστε το στο ψυγείο να σφίξει. Ετοιμάστε τη σάλτσα βάζοντας σε ένα βάζο όλα τα υλικά και κουνώντας μέχρι να έχετε μία σάλτσα. Σε ένα μπολ αδειάστε τη μισή ποσότητα της σάλτσας, βάλτε τα υλικά της σαλάτας και προσθέστε την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Ανακατέψτε, με τη φέτα και το ζελέ λεμόνι και σερβίρετε.

Tip: Ετοιμάστε μεγαλύτερη ποσότητα από τη σάλτσα και κρατήστε την για μελοντική χρήση.