Χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά: Βιβλία που θα λατρέψουν

Εάν το παιδί σας αγαπάει το διάβασμα τότε ένα βιβλίο σίγουρα θα του κρατήσει εξαιρετική συντροφιά στα Χριστούγεννα. Βέβαια, ίσως είμαι προκατειλημμένη καθώς οι Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας, περιλαμβάνουν ένα βιβλίο. Χωμένη στο κρεβάτι, ξαπλωμένη μπροστά στο τζάκι, στα τραπέζια των «μεγάλων» όταν πια είχα κουραστεί από το παιχνίδι, στο σπίτι της γιαγιάς, όπου κι αν βρισκόμουν πάντα είχα παρέα ένα βιβλίο. Κι έτσι, μεγάλωσα πιστεύοντας πως κάθε παιδί πρέπει να διαβάσει ή να του διαβάσετε ορισμένα βιβλία. Γιατί η αλήθεια είναι πως σε ορισμένα παιδιά δεν αρέσει το διάβασμα. Σίγουρα όμως, εκεί πριν τον ύπνο αν καθίσετε στο κρεβάτι να του διαβάσετε λίγες σελίδες από ένα λογοτεχνικό βιβλίο, θα το δείτε να ταξιδεύει και να το απολαμβάνει.

Έψαξα, ρώτησα, διάβασα και σας βρήκα τα ωραιότερα βιβλία, παλιές και νέες κυκλοφορίες, που μπορείτε να δωρίσετε σε ένα παιδί φέτος τα Χριστούγεννα.

Χάρι Πότερ

Είναι το αγαπημένο μου βιβλίο. Το αγαπημένο μου κι ας έχω διαβάσει πια αμέτρητα. Είμαι 30 ετών και όμως όταν αισθάνομαι τρομερά πιεσμένη βυθίζομαι ξανά και ξανά στις σελίδες του και ταξιδεύω σε κόσμους μαγικούς. Να σας πω ότι η σειρά έχει 7 βιβλία και σίγουρα αν το παιδί σας λατρέψει το πρώτο, σύντομα θα του αγοράσετε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.
Υγ. αν διαβάζει τη λίστα ο «δικός μου Άγιος Βασίλης» να πω ότι θα ήθελα κι εγώ τη νέα εικονογραφημένη έκδοση του Χάρι Πότερ, η οποία κυκλοφόρησε φέτος στην Ελλάδα και αφορά στο πρώτο βιβλίο της σειράς, τον Χάρι Πότερ και τη φιλοσοφική λίθο.

Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα

Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα, γνωστό ως Diary Of A Wimpy-Kid στις ΗΠΑ,είναι ένα μυθιστόρημα ρεαλιστικής φαντασίας ,γραμμένο από τον Jeff Kinney (Αμερικάνος συγγραφέας) ο οποίος επίσης το εικονογράφησε. Το βιβλίο αφηγείται την ζωή ενός παιδιού ονόματι Greg Heffley (Γκρεγκ Χέφλι) που πηγαίνει στο γυμνάσιο και αλλάζουν όλες οι συνήθειες που είχε πριν πάει. Ρωτήσαμε παιδιά δημοτικού και μας είπαν πως είναι «πολύ καλό βιβλίο με πολύ αληθινές ιστορίες»!

Ιστορία Χωρίς Τέλος

Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα (και αγαπημένα) παιδικά βιβλία όλων των εποχών: πολυβραβευμένο, με μεταφράσεις σε δεκάδες (45) γλώσσες και μεταφερμένο σε κινηματογραφική ταινία, τηλεοπτική σειρά, κινούμενο σχέδιο, θεατρικό έργο, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ποπ τραγούδι, ακόμα και στην όπερα… Το προτείνουμε για παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω, που αγαπούν το διάβασμα. Θεωρείται από πολλούς ένα από τα βιβλία που αξίζει να διαβάσει κάθε παιδί στη ζωή του και δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε

Είσαι ένα θαύμα,

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πραγματικά, βιβλίο. Προσεγγίζει τη διαφορετικότητα με ευαισθησία αλλά και ρεαλισμό. Το κείμενο είναι σύντομο και περιεκτικό. Οι λέξεις έχουν επιλεγεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδουν πλήρως τα νοήματα με τρόπο απλό και κατανοητό. Τίποτα δε λείπει και τίποτα δε φαίνεται να περισσεύει. Η αφήγηση είναι πρωτοπρόσωπη και οι αναγνώστες έρχονται σε επαφή με τον ήρωα και τα συναισθήματά του. Η συγγραφέας έχει πλάσει έναν ήρωα με αυτογνωσία. Δεν έχει σούπερ δυνάμεις και δεν ηρωοποιείται. Δεν έχει ανάγκη τον οίκτο, ούτε τη λύπηση. Έχει ανάγκη από φίλους και αποδοχή.

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας

Καλά καταλάβατε. Η ταινία που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους με πρωταγωνιστή την Johhny Depp είχε γίνει πρώτα βιβλίο. Πρόκειται για την ιστορία του Charlie Bucket, του παππού του Joe, των Oompa-Loompas και των 5 χρυσών εισιτηρίων που έστειλαν τον Charlie στο εργοστάσιο σοκολάτας του Willy Wonka. Όλα τα υπόλοιπα θα ξετυλιχτούν στις σελίδες του βιβλίου του Roald Dahl. Να σημειωθεί πως οι πιθανότητες να ζητήσει το παιδί σας σοκολάτα όσο το διαβάζει είναι αυξημένες 😉

Το Χρονικό της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από τον CS Lewis και περιγράφει την ιστορία τεσσάρων παιδιών τα οποία πάνε να μείνουν με έναν γέρο καθηγητή στην επαρχία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Σύντομα ανακαλύπτουν πως μέσα από μια ντουλάπα μπορούν να περνάνε σε μια μαγική χώρα γεμάτη μυθικά πλάσματα και ανθρώπους. Εξαιρετικό βιβλίο, θα ταξιδέψει εγγυημένα ακόμη κι εκείνα τα παιδιά που δεν «βυθίζονται στις σελίδες των βιβλίων».

Κλείνοντας επιτρέψτε μου να σας πω ότι τα βιβλία είναι φίλοι κάθε παιδιού. Απλώς, όπως συμβαίνει στην αληθινή ζωή, τους φίλους μας τους διαλέγουμε, ψάχνουμε και τελικώς αγαπάμε εκείνον που μας ταιριάζει.

Το άρθρο συντάχθηκε παρέα με την ομάδα του brainy. Στο brainy, στηρίζουν τα παιδιά σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκονται να κατακτήσουν το μέλλον που τους ανήκει!!!