Φουσκωτό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου από τη Volvo

Η Volvo δε φοβάται να δοκιμάσει νέα πράγματα!

H αυτοβιομηχανία Volvo ήταν αυτή που εισήγαγε στην αγορά τον πρώτο αεράσακο για πεζούς και τώρα παρουσιάζει ένα πρωτότυπο (concept) φουσκωτό παιδικό κάθισμα. Δεν έχει να κάνει με ειδικούς αερόσακους που ενεργοποιούνται σε περίπτωση ατυχήματος, πρόκειται όντως για ένα παιδικό κάθισμα με πλήρη φουσκωτή δομή που έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι πιο ελαφρύ αλλά και εύκολο στη μεταφορά και στην αποθήκευσή του.

Πολλοί θα αναρωτηθούν πως γίνεται ένα φουσκωτό κάθισμα να παρέχει τη δέουσα ασφάλεια, ειδικά όταν οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η Volvo δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της ασφάλειας. Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο κάθισμα είναι πρωτότυπο που σημαίνει ότι δεν έχει βγει στην παραγωγή και η εταιρεία διερευνά ακόμα το μέλλον της προστασίας.

Όσο και αν μας αρέσει η τεχνολογία και το σκανδιναβικό design, ίσως το φουσκωτό παιδικό κάθισμα να αποτελεί εσφαλμένη επιλογή. Ακόμα και αν όντως το συγκεκριμένο κάθισμα πληροί στο μέλλον τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας, δύσκολα ένας γονιός θα ξεπεράσει τους φόβους του ότι το κάθισμα μπορεί να χάσει αέρα ή και να τρυπήσει ακόμα.

Εσείς θα σκεφτόσασταν να αγοράσετε ένα φουσκωτό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου;

Πηγή: Volvo