Καπετάνιος στην μπανιέρα

kapetanios exofyllo  only front FINAL NEW DIMENSIIONS copy

Ένα βιβλίο για την αγάπη στη θάλασσα και την περιπέτεια, για τη σημασία της φιλίας αλλά και της δημιουργικότητας, η οποία μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια.

To βιβλίο της Δήμητρας Πυργελή με τίτλο Καπετάνιος στην μπανιέρα, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, είναι ένα παιδικό παραμύθι που θα λατρέψουν οι μικροί φίλοι για την ιστορία του αλλά και την ιδιαίτερη και άκρως θαλασσινή εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου. Διαβάζοντας το βιβλίο θα απολαύσετε όνειρα, παιχνίδια και σπαζοκεφαλιές για παιδιά από 4 ετών.

o-KIDS-READING-facebook

Με λίγα λόγια η ιστορία του βιβλίου:

Πρόκειται για ένα αλλιώτικο πάρτι γενεθλίων! Ο μικρός καπετάνιος αποφασίζει να περάσει φέτος αλλιώτικα γενέθλια και, με τη φαντασία και τον ενθουσιασμό του, ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους να μπαρκάρουν μαζί του σ’ ένα αξέχαστο ταξίδι στη θάλασσα… Έτσι, ετοιμάζει την πρόσκληση: «Σας περιμένω την Κυριακή στις 10.30 π.μ., στη βεράντα μας την ανατολική, για ένα ταξίδι διαφορετικό. Βάλτε σαγιονάρες και παρεό, δεν χρειάζεται εισιτήριο, μόνο καπέλο, μαγιό, γυαλιά κι αντηλιακό». Και υπογράφει: Ο καπετάνιος.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα και την εικονογράφο:

Δήμητρα Πυργελή: Γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη και εργάζεται στο βιβλιοπωλείο της. Κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο της ΦΕΞ, επισκέπτεται σχολεία και αφηγείται παραμύθια, δημιουργώντας σχέσεις με το πιο «άναρχο» υλικό της ανθρωπότητας, τα παιδιά.

Αιμιλία Κονταίου: Από την πρώτη στιγμή που έμαθε τις λέξεις ήθελε να τις χρησιμοποιήσει όλες ώστε να πλάσει έναν δικό της κόσμο. Κάποτε, οι λέξεις μεγάλωσαν και δεν ήταν αρκετές. Τότε έβαλε σχήματα. Όταν δεν ήταν αρκετά ούτε αυτά, πρόσθεσε το χρώμα. Κοιτάζοντας το αποτέλεσμα έλειπε κάτι ακόμα, πρόσθεσε όνειρα, μια κουταλιά ελπίδα και όση αγάπη μπορούσε. Από τότε εικονογραφεί ό,τι την εμπνέει, παιδικά παραμύθια και ιστορίες.

Kids-reading

Eπιμέλεια κειμένου: Ελεονώρα Κανάκη