Αβγά μελάτα μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας
Κείμενο και Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοπαράνης
Κάθε πατέρας χρειάζεται να έχει πρόχειρη μία σάλτσα ντομάτας που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να σερβίρει με μία γρήγορη μακαρονάδα ή να φτιάξει αβγά με τον τρόπο που θα δούμε σήμερα.
Υλικά για 4 άτομα
– 500 ml φρέσκια σάλτσα ντομάτας (παιδική εκδοχή), όπως τη φτιάξαμε εδώ
– 4 αβγά (τα πιο φρέσκα που μπορείτε να βρείτε)
– ελαιόλαδο
– αλάτι (και πιπέρι για τους μεγάλους)
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι. Αδειάζουμε τη σάλτσα στο τηγάνι, ανάβουμε το μάτι στο χαμηλό, σπάμε μέσα τα αβγά, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Όταν ανοίξουμε το καπάκι τα αβγά θα είναι τέλεια ψημένα με τον κρόκο μελάτο.
Σερβίρουμε σ’ ένα μεγάλο πιάτο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για τους μεγάλους. Ταιριάζει τέλεια με ζυμωτό ψωμί.

Το φαγητό είναι η μεγάλη μου αγάπη και η βασική μου απασχόληση. Food blogger, food editor, μάγειρας, το φαγητό είναι πολλά περισσότερα από ένα γεμάτο πιάτο ή μία κατσαρόλα. Η γευστική μου ταυτότητα διαμορφώθηκε μέσα από έρευνα και συνεχείς δοκιμές, πειραματισμούς, διάβασμα και γευστικές δοκιμές. Αγαπώ τις απλές, καθαρές και «άγριες» γεύσεις, τα υλικά στην απλούστερη μορφή τους, τα πιάτα που έχουν να διηγηθούν μία ιστορία. Τα αγαπαπημένα υλικά είναι τα όσπρια, τα λαχανικά από τον κήπο, τα άγρια χόρτα, τα ελαιόλαδα και το χιούμορ. Μαγειρεύω για το Estrella: Tapas & Tapes. Κείμενα μου φιλοξενούνται στα περιοδικά GLOW και Parallaxi, διδάσκω μαγειρική σε ενήλικες και παιδιά στη σχολή Μαρμίτα και συνεργάζομαι με τη Geographical και το superdad.gr.