Μόνος μπαμπάς στην κουζίνα – αβγά μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας


Αβγά μελάτα μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας

Κείμενο και Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοπαράνης

Κάθε πατέρας χρειάζεται να έχει πρόχειρη μία σάλτσα ντομάτας που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να σερβίρει με μία γρήγορη μακαρονάδα ή να φτιάξει αβγά με τον τρόπο που θα δούμε σήμερα.

Υλικά για 4 άτομα
– 500 ml φρέσκια σάλτσα ντομάτας (παιδική εκδοχή), όπως τη φτιάξαμε εδώ
– 4 αβγά (τα πιο φρέσκα που μπορείτε να βρείτε)
– ελαιόλαδο
– αλάτι (και πιπέρι για τους μεγάλους)

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι. Αδειάζουμε τη σάλτσα στο τηγάνι, ανάβουμε το μάτι στο χαμηλό, σπάμε μέσα τα αβγά, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Όταν ανοίξουμε το καπάκι τα αβγά θα είναι τέλεια ψημένα με τον κρόκο μελάτο.

Σερβίρουμε σ’ ένα μεγάλο πιάτο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για τους μεγάλους. Ταιριάζει τέλεια με ζυμωτό ψωμί.