Δημιουργική απασχόληση: Τα οφέλη της στα παιδιά

Δημιουργική απασχόληση είναι τα περισσότερα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά μας όταν είναι μόνα τους. Όταν παίζουν με τους αγαπημένους τους ήρωες και κάνουν διαλόγους, όταν τραγουδάνε και χορεύουν, όταν ζωγραφίζουν. Όταν φτιάχνουν ολόκληρες πόλεις με τα τουβλάκια τους, όταν κόβουν σχήματα με το ψαλίδι τους και τα χρωματίζουν. Όταν δημιουργούν όμορφα, πολύχρωμα σχέδια με τα αγαπημένα τους Play-Doh.

Ενθαρρύνοντας τη δημιουργική απασχόληση

Για να ενθαρρύνουμε τη δημιουργική απασχόληση στο σπίτι είναι σημαντικό τα παιδιά μας να έχουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται και την παρέα μας. Τα παιδιά μας για να μπορέσουν να εκφραστούν, να διασκεδάσουν και να παίξουν δημιουργώντας χρειάζονται μολύβια, μαρκαδόρους ή ξύλινα χρώματα, ψαλίδια, χρωματιστά χαρτιά και χαρτόνια, τουβλάκια, Play-Doh και εμάς δίπλα τους.

Η δημιουργική απασχόληση βοηθά τα παιδιά μας να μαθαίνουν παίζοντας. Μαθαίνουν να μετρούν, μαθαίνουν τα σχήματα και τα χρώματα. Τους επιτρέπει να αναπτύξουν το λόγο τους αφού εκφράζονται και επικοινωνούν προσπαθώντας να εξηγήσουν τι έφτιαξαν ή κάνοντας μια ιστορία. Τα βοηθά να αναπτυχθούν συναισθηματικά αφού μέσα από το παιχνίδι εκφράζουν τα συναισθήματα τους. Η ζωγραφική, το κόψιμο και το παιχνίδι με Play-Doh βοηθά τα παιδιά να γίνουν πιο επιδέξια με τα χέρια και να περάσουν πιο εύκολα στο στάδιο της γραφής.

Τα παιδιά μου από μικρή κιόλας ηλικία έπαιζαν με Play-Doh, αγαπούν την υφή, τα χρώματα και το άρωμα που έχουν. Τα βοηθά να δημιουργούν εύκολα όλα όσα φαντάζονται. Γιατί εμπιστεύομαι τα Play-Doh; Το πλαστοζυμαράκι Play-doh είναι ένα υλικό ασφαλές για τα μικρά μας που έχει ως βάση το αλεύρι, το νερό και το αλάτι. Είναι εύπλαστο για τα μικρά χεράκια, έχει πολλά χρώματα και μυρίζει υπέροχα! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για τα παιδιά να ξεκινήσουν δημιουργικά τη νέα σχολική χρονιά.


Τώρα τα παιδιά από την ηλικία των μόλις δυο ετών μπορούν να μάθουν και να αναπτύξουν δεξιότητες με τη νέα σειρά Play-Doh Σχηματίζω και Μαθαίνω:

Δεξιότητες επικοινωνίας:

Τα παιδιά μας παίζοντας μαζί μας εξασκούν τις γλωσσικές τους δεξιότητες περιγράφοντας αυτά που έχουν δημιουργήσει αλλά και τις κοινωνικές αφού μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι εκφράζουν αυτά που νιώθουν.

Κινητικές Δεξιότητες:

Το υλικό του Play-Doh βοηθά τα μικρά μας να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες. Το παιχνίδι με το πλαστοζυμαράκι Play-Doh τα βοηθά στην ανάπτυξη συντονισμού χεριών-ματιών.

Εργαλεία εκμάθησης:

Οι δραστηριότητες με Play-Doh είναι ένας υπέροχος τρόπος να προετοιμάσουμε τα μικρά μας για το σχολείο. Αφού παίζοντας μαθαίνουν τα χρώματα, τα σχήματα, τους αριθμούς αλλά και πράγματα που αφορούν γλώσσα, τέχνες και επιστήμες.

Ανάπτυξη αισθήσεων:

Το υλικό του Play-Doh βοηθά τα παιδιά μας να μάθουν τον κόσμο τους μέσω της αφής, της όρασης, της οσμής.

Δημιουργικότητα:

Τα παιδιά μας αναπτύσσουν δημιουργική σκέψη. Παίζοντας με Play-Doh μπορούν να σκεφτούν δημιουργικά, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να προβληματιστούν χωρίς να ανησυχούν για σωστές και λάθος απαντήσεις.

Δείτε όλα τα Play-Doh προϊόντα στο www.playdoh.gr, και ακολουθήστε το στο Facebook – Play-doh Greece και το Instagram – Playdohgr

 

Διαβάστε ακόμη εδώ, τα ωραιότερα ευφάνταστα παιχνίδια για κορίτσια