Επιστροφή στα Θρανία…. Επιστροφή στην Καθημερινότητα!

Ήρθε πάλι η ώρα που τα παιδιά μας πάνε σχολείο!

Έφτασε η στιγμή που είτε τα μωρά μας πάνε πρώτη φορά σ΄ ένα σχολείο, σ’ ένα καινούριο κόσμο, χωρίς τη μαμά και τον μπαμπά, είτε συνεχίζουν σε μία μεγαλύτερη τάξη.

Έφτασε και η σειρά μας να πάει η Σοφία προνήπιο και η Ελεάννα πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό! Θυμάμαι σαν χθες, όταν η Σοφία πήγε πέρυσι πρώτη φορά στο σχολείο.. Ένιωθα ένα κόμπο στο στομάχι. Διάβαζα συνέχεια πως να συμπεριφέρεστε στο παιδί, πως να το προετοιμάσετε, αλλά ποτέ δεν είχα διαβάσει πως να προετοιμαστώ εγώ!

Η Σοφία ήταν τόσο ενθουσιασμένη που έμοιαζε πιο έτοιμη από εμένα! Έτσι και ήταν!

Σαν να πήγαινε χρόνια σχολείο..

Εγώ όμως; Κάθε μέρα το ίδιο άγχος!

Κάθε μέρα να θέλω να μάθω τα πάντα και εκείνη απλά να μου απαντά ένα : «Καλά»! Όμως τα μάτια της ήταν τόσο χαρούμενα που έλεγαν πολλά περισσότερα!! Κάθε μέρα όλα και κάτι έφερνε από το σχολείο… απορίες…. χειροτεχνίες… δωράκια από κάποια γιορτή… αλλά και…. κατοικίδια!!!!!

Ναι !!! Ναι!!!

Αυτά τα πλάσματα που τα φοβάσαι και ας είναι τόσο μικρά….!

Δηλαδή ψείρες!!!!

Ο πανικός ζωγραφισμένος στο πρόσωπό μου, σαν να πάθαμε την μεγαλύτερη καταστροφή, και όλες οι αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων σχετικά με τις ψείρες, σε συνδυασμό με μια μόνιμη φαγούρα στο κεφάλι μου επέστρεψαν! Σαν παιδί και εγώ θυμάμαι να έχω κολλήσει ψείρες, αρκετές φορές!!

Ξύπνησα από τις παιδικές μου αναμνήσεις και έπρεπε να αντιδράσω γρήγορα, πριν κολλήσει και η μικρή! Έτρεξα στο φαρμακείο, και πήρα το ολοκληρωμένο σετ αντιφθειρικής αγωγής της FREZYDERM (με σαμπουάν, λοσιόν και χτενάκι) και την προληπτική αντιφθειρική λοσιόν ενισχυμένης δράσης! Να σας πω την αλήθεια μου, αγόρασα την αγωγή με κλειστά μάτια μιας και εμπιστεύομαι γενικότερα την εταιρεία. Δεν θα σας πω το πώς με κοιτούσε η φαρμακοποιός όταν της είπα ότι δεν έβαζα καμία προληπτική λοσιόν! Είπαμε! Καμία προετοιμασία σωστή!

Ευτυχώς το αντιμετωπίσαμε με χιούμορ, μιας και την θεραπεία την κάναμε σαν παιχνίδι, με αρκετά καυτό νερό στα ρούχα και στα σεντόνια και με λιγότερα λούτρινα κουκλάκια στο δωμάτιο!

Μετά όλα ήταν ξανά φυσιολογικά και η ανεμελιά ήρθε πάλι στη ζωή μας!!!

Το καλοκαίρι προσπάθησα να προετοιμάσω την Ελεάννα για τον παιδικό και την Σοφία για το προνήπιο. Ένιωθα πάλι σαν να είναι η πρώτη φορά.

Μάλλον αυτό το συναίσθημα δεν φεύγει όταν είσαι μαμά. Διαβάζαμε παιδικά βιβλία που οι ήρωες πηγαίνουν πρώτη φορά σχολείο!

Φέτος προετοιμάστηκα και εγώ προσπαθώντας να είμαι πιο ήρεμη, αλλά και αγοράζοντας  την προληπτική αντιφθειρική λοσιόν ενισχυμένης δράσης της FREZYDERM, ώστε να είμαι έτοιμη!

Και έτσι και έγινε!

Από την πρώτη μέρα του σχολείου τις ψεκάζω και τις δύο! Τους λέω ότι είναι μαλακτικό σπρέι! Άλλωστε χαρίζει στα μαλλάκια τους απαλότητα και λάμψη χωρίς να τα λαδώνει!

Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι ήταν στο μόνο που ήμουν τόσο καλά προετοιμασμένη!

Μόλις τις άφησα και έκλεισε η πόρτα και ένιωσα άδεια την αγκαλιά μου, με έπιασαν για άλλη μια φορά τα κλάματα… Άραγε θα προσαρμοστεί και η Ελεάννα τόσο καλό όσο και η Σοφία; Θα έχει καλή δασκάλα;

Ακόμα είμαστε σε εβδομάδα προσαρμογής! Περνάνε καλά και έρχονται πίσω χαρούμενες! Ευτυχισμένες!! Και τελικά αυτό είναι το πιο σημαντικό!!!

Καλή σχολική χρονιά!!! Με χαμόγελα και χωρίς ψείρες!!!