5 τρόποι για να γίνει το παιχνίδι με το παιδί μας πιο ευχάριστο

Νομίζω ότι όλοι οι γονείς έχουμε ακούσει το παιδί μας να μας λέει “έλα να παίξουμε…”

γράφει η Αναστασία Φωκά, Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Και εμείς άλλες φορές ανταποκρινόμαστε με χαρά στο κάλεσμα του, άλλες φορές πάμε με το ζόρι, για να μην το στεναχωρήσουμε, ενώ θα θέλαμε να κάνουμε κάτι άλλο και άλλες φορές το αποφεύγουμε.

Εγώ παίζω πολύ με τα παιδιά μου είναι η ώρα που χαλαρώνουμε, που αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, που γελάμε. Ναι, έχουμε πάει στο πάρκο βαμμένοι Ινδιάνοι με τόξα, γιατί αυτή την ιστορία ήθελε να παίξουμε ο Ερμής, έχουμε πάρει τις κούκλες για να κάνουν τα μωράκια κούνια με την Ίριδα. Το παιχνίδι πάντα μας φέρνει πιο κοντά.

Παρατηρώ γονείς να παίζουν με τα παιδιά τους, άλλοι το χαίρονται πραγματικά και γελάνε με την ψυχή τους, άλλοι συνεχώς δίνουν εντολές, άλλοι φοβούνται πολύ, με αποτέλεσμα το παιδί να μην περνάει πολύ καλά, άλλοι είναι ανταγωνιστικοί με τα παιδιά τους.

Τελικά τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει το παιχνίδι διασκέδαση για το παιδί και το γονιό;

  1. Διασκεδάστε με το παιδί σας, γελάστε με ότι αστείο κάνει.

  2. Μη δίνετε εντολές, η ώρα του παιχνιδιού είναι ώρα χαράς.

  3. Δώστε του χρόνο να εξασκήσει τη φαντασία του.

  4. Ακολουθήστε το ρυθμό του.

  5. Μην είστε ανταγωνιστικοί.

 

 

Αναστασία Φωκά
Συμβουλευτική Ψυχολόγος


Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω τα ταξίδια, το καλό κρασί, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου. Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας – anastasiasworld.gr