Το UNCLE BEN’S® προτρέπει τους γονείς να μαγειρεύουν μαζί με τα παιδιά τους

Το UNCLE BEN’S® και το πρόγραμμα Bens BeginnersΤΜ προτρέπουν τους γονείς να μαγειρεύουν μαζί με τα παιδιά τους:

Περισσότερες οικογενειακές στιγμές – Πιο υγιεινά γεύματα! 

Μία κοινωνική πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τους γονείς να μαγειρέψουν μαζί με τα παιδιά τους, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών για μια ζωή!

Το UNCLE BEN’S®,  συνεχίζει δυναμικά την κοινωνική πρωτοβουλία Bens BeginnersΤΜ, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των γονέων στο θέμα της διατροφής των παιδιών τους και τους καλεί δημιουργικά να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο του οικογενειακού γεύματος στην καθημερινότητά τους. Έρευνες δείχνουν πώς οι οικογένειες που μαγειρεύουν και τρώνε μαζί, βοηθούν τα παιδιά να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές γεύματος τώρα & στο μέλλον. Πράγματι, τα παιδιά που γευματίζουν με την οικογένειά τους, τρέφονται πιο υγιεινά ως ενήλικες, έχουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, και επιλέγουν στη διατροφή τους περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Η πρωτοβουλία Bens BeginnersΤΜ ενθαρρύνει τους γονείς να μαγειρεύουν στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους, καθώς έτσι τα παιδιά αναπτύσσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες αλλά και εξοικειώνονται με τη μαγειρική – μια δεξιότητα που θα τους είναι χρήσιμη για όλη τους τη ζωή! Ταυτόχρονα ολόκληρη η οικογένεια απολαμβάνει ποιοτικό χρόνο μαζί!

Η ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή των παιδιών στη χώρα μας είναι επιτακτική. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΟΟΣΑ  (Health at a glance 2015), σχεδόν τέσσερα στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα (με τα αγόρια να «προηγούνται») είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Ως ένας από τους κύριους λόγους παιδικής παχυσαρκίας αναδείχθηκε η χαμηλή ποιότητα της διατροφής των παιδιών, που προκύπτει μεταξύ άλλων και από την αναφερόμενη έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία σπιτικού φαγητού αλλά και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

Το UNCLE BEN’S®, με μία σειρά από ενέργειες, ευαισθητοποιεί τους γονείς σε θέματα καθημερινής διατροφής της οικογένειας εστιάζοντας στη διασκεδαστική πλευρά της μαγειρικής! Στο πλαίσιο του προγράμματος:

Έρχεται o  μεγάλος digital διαγωνισμός Ben’s BeginnersΤΜ, που έρχεται να επιβραβεύσει τους καλύτερους μικρούς chef, αλλά και τους γονείς τους! Έχετε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών; Τραβήξτε μία φωτογραφία από την προετοιμασία ενός οικογενειακού γεύματος με ρύζι Uncle Ben’s® και ανεβάστε τη στο Instagram με hashtag #BensBeginnersGR.

Στις 16 Οκτώβρη θα γίνει η ανάδειξη των νικητών, όπου ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει μια πλήρη εντοιχισμένη κουζίνα Bosch, ενώ ο 2ος και 3ος προϊόντα Uncle Ben’s για ένα χρόνο.

Διάρκεια διεξαγωγής διαγωνισμού: Παρασκευή 07 Σεπτεμβρίου  έως Κυριακή 14 Οκτώβρη

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www. bensbeginners.gr

 «Το ρύζι Uncle Ben’s® είναι ένα προϊόν που βρίσκεται στο ελληνικό τραπέζι για περισσότερα από 55 χρόνια. Σήμερα, μπροστά στο αυξημένο ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, καλείται να παίξει ένα πιο ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των διατροφικών μας συνηθειών.  Το πρόγραμμα Bens BeginnersΤΜ σχεδιάστηκε, ώστε να προωθεί την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία, με έναν διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του γεύματος. Πιστεύουμε πώς η μαγειρική είναι μια ουσιαστική δεξιότητα στη ζωή των παιδιών,  όσο σημαντικό είναι να διαβάζουν και να γράφουν. Ας μάθουμε λοιπόν στα παιδιά να μαγειρεύουν !»

Ομάδα Marketing  Uncle Bens® της εταιρίας Mars Hellas.

Για μια ακόμα φορά, το Uncle Ben’s® καλεί όλους τους γονείς να πάρουν μέρος στην κοινωνική πρωτοβουλία Ben’s BeginnersΤΜ, βελτιώνοντας τις διατροφικές συνήθειες όλης της οικογένειας!