Τα πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις επειδή έχεις κόρη και όχι γιο

Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήθελα, όταν και όποτε με το καλό θα κάναμε παιδί, να είναι κορίτσι. Και να μοιάζει στη μαμά της...

Όλοι ξέρουμε ότι οι κόρες θεωρούν τον πατέρα τους ως τον άντρα της ζωής τους και δεν του χαλάνε χατίρι ποτέ. Αλλά τα κορίτσια είναι σαν τις γάτες, όταν είσαι μπαμπάς. Πρέπει να δουλέψεις για να κερδίσεις τη στοργή τους, όπως έλεγε και ο Ρόμπερτ ντε Νίρο στην ταινία Γαμπρός της Συμφοράς (Μeet the Parents). Γιατί χρειάζεται να κάνεις πράγματα που ως άντρας δε σου βγαίνουν φυσικά. Με τα αγόρια είναι πιο εύκολο. Απλά κάνεις ότι σου άρεσε να κάνεις όταν ήσουν παιδί, και πολύ πιθανό να σου αρέσει ακόμα…

Ο κόσμος συνηθίζει να λέει «γερό νά ‘ναι και ότι νά ‘ναι», αλλά λέει επίσης και «της καλομάνας το παιδί το πρώτο να είναι κορίτσι». Αλλά τελικά, αν όντως κάνεις κορίτσι, μετά από λίγο θα ακούς «άντε με το καλό και το δεύτερο να είναι αγόρι».

Προφανώς, γιατί αν δεν κάνεις αγόρι, δε θεωρείσαι ολοκληρωμένος, επειδή δεν μπορείς να συνεχίσεις το όνομα της οικογένειας (ευτυχώς δηλαδή που δεν κατάγομαι από γαλαζοαίματη οικογένεια, ούτε έχω καράβια).

Ή γιατί αν δεν κάνεις γιο δεν θα νιώσεις ποτέ την ικανοποίηση να ακούσεις τον εαυτό σου να λέει το βαρύγδουπο «άκου, γιε μου».

Ή γιατί αν δεν κάνεις γιο θα χρειαστεί να αγκαλιάσεις σαν γιο σου το μέλλοντα γαμπρό σου (είναι πολύ νωρίς για να σκέφτομαι τέτοια…).

Ή γιατί είναι κάποια πράγματα που δεν μπορείς να νιώσεις ή να κάνεις όταν έχεις μόνο κόρη. Όπως για παράδειγμα:

– Να παίξεις μαζί με την κόρη σου ποδόσφαιρο (γκολ βάζουμε ήδη πάντως)

– Να παίξεις μαζί με την κόρη σου μπάσκετ (δε φτάνουμε ακόμα τη κανονική μπασκέτα αλλά είμαστε σε καλό δρόμο)

– Να παίξεις με την κόρη σου με αυτοκινητάκια και αεροπλανάκια (το κάνουμε ήδη)

– Να φοράτε τα ίδια ρούχα (εύκολο αρκεί να αποφεύγεις τυχόν κολάν ή φούστες)

– Να πας μαζί της στο γήπεδο ή για ψάρεμα (ανυπομονώ)

– Να νιώθεις ολοκληρωμένος ως πατέρας (συμβαίνει ήδη…)