Έξι αγωνίες του νέου μπαμπά

Συχνά ακούω άντρες που στο άκουσμα της πατρότητας παγώνουν…

Η σύντροφός τους, ανακοινώνει την εγκυμοσύνη και εκείνοι δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν.

Είναι γεγονός ότι ένα παιδί φέρνει πολλές αλλαγές στη ζωή του ζευγαριού. Αλλάζουν οι προτεραιότητες, μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις και χάνεται η ελευθερία. Οι άντρες σκέφτονται όλες αυτές τις αλλαγές που θα φέρει η πατρότητα και βιώνουν τις δικές τους αγωνίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ποιες είναι όμως οι αγωνίες ενός νέου μπαμπά;

• ΄Ενας βασικός φόβος είναι αν η σχέση με τη σύντροφο του θα παραμείνει ίδια. Φοβούνται ότι δεν θα είναι πια προτεραιότητα της συντρόφου τους.

• Θα μπορέσει να αντεπεξέλθει οικονομικά; Μια συχνή αγωνία των νέων μπαμπάδων είναι αν τα χρήματα που βγάζουν είναι αρκετά για να αντεπεξέλθουν στις καινούριες απαιτήσεις της οικογένειας τους.

• Θα είμαι καλός μπαμπάς; Πολλοί μπαμπάδες έχουν αγωνία αν θα καταφέρουν να μεγαλώσουν σωστά το παιδί τους, αν θα είναι καλό πρότυπο για εκείνο και αν θα μπορέσουν να το φροντίσουν σωστά.

• Πώς θα φροντίσω το μωρό; Η αλήθεια είναι ότι η φροντίδα του παιδιού φαίνεται βουνό πριν γεννηθεί.

• Ποιές θα είναι οι αλλαγές στη ζωή μας; Η αλήθεια είναι ότι ένα παιδί αλλάζει πολύ την καθημερινότητα του ζευγαριού.

• Είμαι έτοιμος να αναλάβω αυτή την ευθύνη; Λίγοι είναι οι μπαμπάδες που νιώθουν αμέσως έτοιμοι για τον καινούριο τους ρόλο. Όλες αυτές οι ευθύνες στην αρχή τρομάζουν τους νέους μπαμπάδες.

Tip: Μιλήστε για τους φόβους, τις αγωνίες και τα συναισθήματά σας με τη σύντροφό σας, η επικοινωνία θα σας φέρει πιο Κοντά, κάτι που χρειάζεστε και οι δυο για να προσαρμοστείτε στην καινούρια σας ζωή.

Περισσότερα άρθρα της Αναστασίας εδώ.