Κανείς δεν ξέρει το παιδί σου καλύτερα από εσένα

«Μια φίλη της κουνιάδας της θείας της γυναίκας σου σας είπε τα καλύτερα λόγια για τον παιδικό σταθμό που είναι κοντά στο σπίτι της και το επιβεβαίωσε μάλιστα και η γειτόνισσα από κάτω».

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι πολλές φορές το να αφήνεις τους άλλους να σε βομβαρδίζουν με γνώμες και συμβουλές που αφορούν το δικό σου παιδί, απλά σε προβληματίζει περισσότερο. Γιατί το τι συμβαίνει με τα άλλα παιδιά, δεν πρέπει απαραίτητα να συμβαίνει και με το δικό σου.

Είναι αλήθεια ότι οι μαμάδες φοβούνται διαρκώς μήπως οι αποφάσεις που παίρνουν δεν είναι σωστές. Αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στο να κάνουν τα πάντα σωστά, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα αν κάτι δεν πήγαινε καλά με το παιδί, κατηγορούσαν πάντα τη μαμά. Έτσι λοιπόν οι μαμάδες αναλύουν και το παραμικρό πριν καταλήξουν σε μία απόφαση που αφορά στο παιδί τους, σημαντική ή όχι, και τείνουν να επηρεάζονται από φίλους και γνωστούς.

Από την άλλη οι μπαμπάδες θεωρούν το ότι να ακούς πάντα τι έχουν να πουν οι άλλοι μπορεί να κάνει κακό στους ίδιους και στο παιδί τους και για αυτό έχουν περισσότερο εμπιστοσύνη στη δική τους κρίση τους και σε αυτή της γυναίκας τους όσον αφορά στα παιδιά τους.

Συμβουλή πεθεράς: Είναι αλήθεια ότι κανείς δε γνωρίζει το παιδί σου καλύτερα από σένα. Είναι όμως επίσης σημαντικό να μπορείς να λειτουργείς αναλόγως στο σωστό τόπο και χρόνο. Να μπορείς να αναγνωρίζεις πότε οφείλεις να ζητήσεις βοήθεια και πληροφόρηση από τρίτους και πότε είναι καλό να βασίζεσαι στο δικό σου ένστικτο.