8 πράγματα που θα ζητούσαν τα παιδιά από τους μπαμπάδες τους

Είσαι μπαμπάς; Τότε σίγουρα ξέρεις σε τι ρυθμούς ζει ένας γονιός. Προσπαθεί να τα προλάβει όλα, δουλειά, σπίτι, παιδιά. Κάποιες μέρες τρέχουμε και νιώθουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να είμαστε σωστοί σε όλους μας τους ρόλους.

γράφει η Αναστασία Φωκά, 

Οι μπαμπάδες συνήθως δουλεύουν πολλές ώρες, έχουν άγχος να τα καταφέρουν στη δουλειά τους γιατί ο ρόλος τους για πάρα πολλά χρόνια ήταν να φέρνουν χρήματα για να ζει καλά η οικογένεια τους. Στις μέρες μας οι μπαμπάδες είναι πιο κόντα στα παιδιά τους. Φροντίζουν να περνούν χρόνο μαζί τους, να τους διαβάζουν παραμύθια, να ζωγραφίζουν μαζί.

Πολύ συχνά ακούω τα παιδιά μου να λένε, “ θα περιμένω το μπαμπά για να παίξουμε επιτραπέζιο” , “σήμερα θέλω να με κοιμίσει ο μπαμπάς”. Είναι πραγματικά υπέροχη εικόνα να βλέπω το Νίκο με τα παιδιά να περνούν χρόνο μαζί.

Όμως, αυτό δεν συμβαίνει κάθε μέρα, αφού και ο Νίκος πολλές φορές μπορεί να είναι σπίτι, όμως πρέπει να μιλήσει στο τηλέφωνο για δουλειά ή να απαντήσει σε ένα mail που είναι πολύ σημαντικό.

Αλήθεια τι θα ζητούσαν τα παιδιά, αν μπορούσαν, από τους μπαμπάδες τους;

Να μη μιλάνε στο κινητό όταν είναι μαζί τους.

Να μην είναι ανταγωνιστικοί όταν παίζουν μαζί τους.

Να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Να λένε πιο συχνά “ σ’ αγαπώ”.

Να μην έχουν τόσο άγχος.

Να τα επιβραβεύουν πιο συχνά.

Να μην βλέπουν τηλεόραση όταν είναι μαζί τους.

Να τα αποδέχονται όπως είναι.

Αναστασία Φωκά – Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω τα ταξίδια, το καλό κρασί, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου. Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας – anastasiasworld.gr