Σεξ: Οι γιατροί συμβουλεύουν ότι πρέπει να περάσουν τέσσερις με έξι εβδομάδες μετά την γέννηση του μωρού μας, για να έχουμε πάλι σεξουαλική επαφή με την σύντροφό μας.
Η μήτρα και ο τράχηλος υφίστανται σημαντικές αλλαγές κατά την διάρκεια του τοκετού και χρειάζονται χρόνο για να επουλωθούν.
Κατά τη διάρκεια αυτή της ίασης η μήτρα ιδίως στο σημείο εκείνο που ήταν συνδεδεμένος ο πλακούντας είναι πολύ ευαίσθητη σε μολύνσεις. Ακόμη και η χρήση ταμπόν δεν ενδείκνυται.
Μετά από πόσες εβδομάδες ενδείκνυται η επαφή;
Συνήθως μετά από τέσσερις με έξι εβδομάδες η σύντροφός σας θα επισκεφτεί τον γιατρό της, για την εξέταση μετά τον τοκετό, να ελέγξει πως είναι και να συζητήσουν για την αντισύλληψη. Συνήθως ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για να έχετε πάλι σεξουαλική επαφή.
Ακόμη και αν η σύντροφός σας δεν είναι έτοιμη, δεν πρέπει να απομακρυνθείτε ο ένας από τον άλλο.
Μια τρυφερή αγκαλιά, φιλιά, μασάζ ή απλά κρατώντας τα χέρια είναι αρκετό για τον πρώτο αυτό δύσκολο καιρό.
Διαβάστε ακόμη: Η σεξουαλική ζωή των γονιών με μικρά παιδιά
Διαβάστε και ενημερωθείτε σωστά σχετικά με την ασφαλή σεξουαλική δραστηριότητα κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό.
Είναι αλήθεια ότι η γυναίκα δεν είναι γόνιμη αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, ιδίως αν θηλάζει, όμως είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό.
Όταν λοιπόν η σύντροφός σας επισκεφθεί τον γιατρό της για την πρώτη εξέταση μετά τον τοκετό, είναι η καλύτερη στιγμή για να συζητήσει και να αποφασίσει ποια αντισυλληπτική μέθοδος είναι αυτή που αρμόζει καλύτερα στην ίδια.
Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και κατανόηση από εσάς!