Βιβλίο: Ο παππούκας μου

O PAPOUKAS MOU 1

H, βραβευμένη και πρωτοεμφανιζόμενη στο ελληνικό κοινό, συγγραφέας Marta Altés παρουσιάζει το βιβλίο της Ο Παππούκας μου, φέρνοντας μια φρέσκια ματιά και αισθητική στον χώρο του παιδικού βιβλίου.

Στο βραβευμένο της βιβλίο, Ο Παππούκας μου που κυκλοφορεί από την Key Books, η Marta Altés αφηγείται μια τρυφερή ιστορία για την ξεχωριστή σχέση μεταξύ ενός παππού και του εγγονού του. Το πανέμορφο αυτό εικονογραφημένο βιβλίο, το αφιερώνει σε «όλες τις γιαγιάδες και όλους τους παππούδες». Η Καταλανή εικονογράφος προσεγγίζει το θέμα με ζεστασιά και ευαισθησία: η εικονογράφησή της θα γοητεύσει τους γονείς, ενώ τα παιδιά θα λατρέψουν το χιούμορ και τους χαρακτήρες της ιστορίας. Οι ιστορίες που δημιουργεί είναι τρυφερές και διασκεδαστικές, ενώ περνάνε και υπέροχα μηνύματα σε παιδιά και γονείς. 

«Είναι γραμμένο με το σκεπτικό ότι οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά. Μια αξιαγάπητη ιστορία». The Guardian 

«Η μαγεία της ιστορίας βρίσκεται στη λιτή εικονογράφηση και στην ησυχία της αφήγησης… Σαν να σου ψιθυρίζει κάποιος κάτω απ’ τα σκεπάσματα». The New York Times

Μπορείτε να το αγοράσετε εδώ.

pappoukas4

pappoukas3

pappoukas1

Βραβεία:
– 2014 Ezra Jack Keats New Illustrator Honor

– 2014 Paterson Prize for Books for Young People

Σχετικά με τη συγγραφέα:

H Marta Altés γεννήθηκε στην Βαρκελώνη, όπου και σπούδασε γραφιστική και δούλεψε ως σχεδιάστρια για την εταιρεία The Original Cha Chá. Μετακόμισε στην Αγγλία για να κάνει το μεταπτυχιακό της στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων στο Κέιμπριτζ. Έκτοτε ζει στο Λονδίνο και εργάζεται ως εικονογράφος. Έχει εκδώσει πέντε παιδικά βιβλία και έχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Πάντα προσπαθεί να έχει μια θετική και αστεία ματιά για τη ζωή και να κάνει τους άλλους να χαμογελάσουν βλέποντας τις ζωγραφιές της ή διαβάζοντας τις ιστορίες της.

marta+altes+nuria+rius(1)