Καλή μέρα με μια καλή πράξη…

Dad-putting-him-kid-first-holding-umbrella-over-him

Oι καλές πράξεις δε θέλουν μεγάλη γενναιοδωρία ούτε τρανταχτές κινήσεις ή πρωτοβουλίες. Δες τι μπορείς να κάνεις σήμερα για να αλλάξεις τη μέρα σου, αλλά και τη μέρα των άλλων…

Δε χρειάζεται να στερηθείς τίποτα για να πραγματοποιήσεις αυτόν το στόχο…Πάρε παράδειγμα από το μεγαλείο της ανθρωπιστικής συνεισφοράς και κοινωνικής ευαισθησίας των κατοίκων της Λέρου, της Λέσβου και όσων Ελληνικών νησιών κατακλύζονται σήμερα από πρόσφυγες. Οι καθημερινές πράξεις τους μας θυμίζουν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

– Χάρισε τα ρούχα που δεν χρειάζεσαι ή δεν θέλεις πλέον. Ούτως ή άλλως πιάνουν χώρο στην ντουλάπα σου.

– Δώρισε τα μαλλιά σου για να δημιουργηθούν περούκες για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

– Γίνε εθελοντής αιμοδότης.

– Φόρεσε τη ζώνη σου στο αυτοκίνητο και βάλε το κράνος σου στο μηχανάκι.

– Χαμογέλασε στους περαστικούς.

– Πες καλημέρα σε κάποιον που είναι μόνος.

– Δώσε τη σειρά σου στην ουρά ή τη θέση σου στο λεωφορείο ή το μετρό σε κάποιον ηλικιωμένο.

– Φτιάξε ένα πακέτο φροντίδας και δώρισέ το σε μια φιλανθρωπική αποστολή.

– Ενθάρρυνε κάποιον για τα όνειρά του, άσχετα με το πόσο μεγάλα ή μικρά είναι.

Αν τα παραπάνω σου φαίνονται χαζά ή θεωρείς ότι δεν κάνουν και διαφορά σκέψου τα λόγια του Δαλάι Λάμα: «Αν νομίζεις ότι είσαι πολύ μικρός για να κάνεις τη διαφορά…. προσπάθησε να κοιμηθείς με ένα κουνούπι στο δωμάτιο»

logo_kalimera-small

Σίγουρα δε θα σώσεις μόνος σου τον κόσμο, όμως όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Και αν μη τι άλλο, μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Όχι μόνο στη  φαντασία αλλά και στην πράξη. Και το πιο σημαντικό, να μάθουμε στα παιδιά μας να κάνουν κάτι σπουδαίο: να βοηθούν αυτούς που έχουν ανάγκη. Εξάλλου τα παιδιά κάνουν κάθε μέρα σπουδαία πράγματα με την φαντασία τους. Σήμερα όμως τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν κάτι πολύ σπουδαίο και στην πράξη: Να βοηθήσουν άλλα παιδιά που χρειάζονται φροντίδα!

Με οτιδήποτε σε καλή κατάσταση έχουν στο σπίτι που δεν χρειάζονται  πια, μπορούν να κάνουν ένα ακόμα παιδικό πρόσωπο να χαμογελάσει και τα ίδια να νιώσουν υπερήφανα για την πράξη τους!

Μέσα από το ψηφιακό εργαλείο του ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ βρίσκετε πού υπάρχει ανάγκη για αυτά που έχετε συγκεντρώσει και έρχεστε σε επαφή με τους  κοινωφελείς οργανισμούς που τα έχουν ανάγκη! Μπορείτε να προσφέρετε συσκευασμένα τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, βρεφικά είδη, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα και διάφορα άλλα!

Kalimera_page_notepaper572x-55976

Το Desmos Direct ταυτοποιεί αυτόματα τις προσφορές με τις αντίστοιχες ανάγκες κοινωφελών οργανισμών, στέλνοντας τις κατάλληλες ειδοποιήσεις, ώστε να ολοκληρωθεί μια συναλλαγή και να καλυφθεί μια ανάγκη.

Τα δημητριακά NESQUIK κάνουν την αρχή με μια καλή πράξη και με τη βοήθεια του ΜΚΣ «Δεσμός» προσφέρουν 200,000 μερίδες δημητριακών σε 14 οργανισμούς παιδικής πρόνοιας ανά την Ελλάδα! Με αυτό τον τρόπο καλύπτουν τις ανάγκες τους για δημητριακά για έναν ολόκληρο χρόνο.

Kalimera_page_bottom572x-64296

Τα παιδιά κάνουν κάθε μέρα σπουδαία πράγματα με την φαντασία τους…Σήμερα όμως τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν κάτι πολύ σπουδαίο και στην πράξη: Να βοηθήσουν άλλα παιδιά που χρειάζονται φροντίδα!