Οι αγαπημένες εφαρμογές του γιού μου για το 2017

Βιώνουμε την εποχή που η τεχνολογία είναι κάτι περισσότερο από διασκέδαση, είναι μέσο καθημερινότητας.

Έτσι, τα παιδιά μας «γεννιούνται» με ένα κινητό στο χέρι, με άριστες γνώσεις χειρισμού των ηλεκτρονικών συσκευών και φυσικά έχουν άποψη για θέματα που ακόμη κι εμείς δεν γνωρίζουμε.

Ομολογώ πως δεν είμαι από τους γονείς που έδινα στο παιδί μου το τάμπλετ για να κάνει ησυχία αλλά στον ελεύθερο χρόνο μου μαζί του κατεβάζουμε εφαρμογές που θεωρώ έχουν κάτι να προσφέρουν και με επίβλεψη δική μου συνήθως, τον παρακολουθώ να εξελίσσεται, να σχολιάζει και πλέον να επιλέγει εφαρμογές έχοντας ουσιαστική άποψη.

Ανά καιρούς, εννοείται δοκιμάζει αρκετά applications, επιλέγει τα δικά του «αγαπημένα» και με λίγα σχόλια μου εξηγεί γιατί τα έχει επιλέξει.

  1. Autodesk Sketchbook +13

Πρόκειται για μία εφαρμογή ζωγραφικής. Όχι όμως με απλά εργαλεία. Έχει εργαλεία σχεδίασης ανώτατου επιπέδου τα οποία χρησιμοποιούν και οι digital artists. Αυτό που γονείς πρέπει να ξέρουν είναι πως έχει αμέτρητες επιλογές σχεδίασης, εργαλείων, χρωμάτων και τεχνικών σχεδίασης και ουσιαστικά δίνει στο παιδί έναν καμβά και όσες επιλογές μπορεί να φανταστεί για να σχεδιάσει. Ο Ιάσωνας επιλέγει να ζωγραφίζει το βράδυ όσο καθόμαστε όλοι μαζί στο σαλόνι.

  1. SoundHound +13

Μία εφαρμογή με μουσική. Δεν έχει περιορισμό στην ποικιλία διαφορετικών ειδών μου μουσικής που μπορεί να ακούσει. Στις γονικές ενδείξεις αναφέρεται επισήμανση για μουσική με στίχους που δεν είναι κατάλληλοι για παιδιά όμως… νομίζω τα περισσότερα τραγούδια δεν είναι «κατάλληλα» για παιδιά – όφειλα να σας το πω.

  1. Words With Friends +14

Ένα παιχνίδι που παίζω κι εγώ 😉 Ένα online παιχνίδι λέξεων ή καλύτερα ένα μοντέρνο σταυρόλεξο. Έχει ανοιχτό διάλογο για να συνομιλείς με τους συμπαίχτες σου. Φυσικά εκπαιδευτικού χαρακτήρα καθώς περιέχει λέξεις, ορθογραφία και σκέψη. Στα «αρνητικά» θα έλεγα πως ίσως έχει ένα υφέρπων μήνυμα καταναλωτισμού καθώς σε συγκεκριμένα σημεία ζητάει να κάνεις αγορές για να έχεις περισσότερες ευκαιρίες νίκης αλλά δεν είναι τόσο έντονο. Ευχαριστιέμαι που τον βλέπω να ανοίγει λεξικό και να ψάχνει λέξεις… στα ΑΓΓΛΙΚΑ.

  1. My Lidl Store +6

Μία νέα εφαρμογή την οποία «τεστάρει» παίζοντας. Έχει φτιάξει το δικό του εικονικό κατάστημα Lidl, αγοράζει και πουλάει προϊόντα με βάση τις ανάγκες και τη ζήτηση των πελατών, προσλαμβάνει προσωπικό και να αναθέτει σε κάθε ένα συνεργάτη ξεχωριστά τις δικές του αρμοδιότητες με στόχο πάντα την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος αλλά και την ικανοποίηση των πελατών. Μ’ αρέσει που με κάποιο τρόπο μαθαίνει τις διαδικασίες λειτουργείας ενός καταστήματος (εμείς έχουμε οικογενειακή επιχείρηση με ξηρούς καρπούς), τον βλέπω να σχολιάζει πράγματα ως «καταστηματάρχης» που θα μπορούσαν να βοηθήσουν και στη δική μου επιχείρηση. Επίσης, επειδή χρειάζεται να σκανάρει κωδικούς στο Lidl για να αποκτήσει περισσότερα νομίσματα και να ανέβει επίπεδο, έρχεται μαζί μου σούπερ-μάρκετ και μεταξύ άλλων με βοηθάει και με τα ψώνια του σπιτιού.


Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή My Lidl Store σε:

iOS:
https://appsto.re/gr/uRaOgb.i

και Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lidl.eci.mylidlstore&hl=el