Το Παλαιό Φάληρο αποκτά την πρώτη παιδική χαρά για ΑμΕΑ

036

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:45 τα Special Olympics Ελλάς μαζί με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου εγκαινιάζουν την πρώτη παιδική χαρά για ΑμεΑ Αγίας Σκέπης Π. Φαλήρου.

Στα πλαίσια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί επίδειξη του αθλήματος Bocce και Μπάσκετ στα καινούρια γήπεδα καθώς θα υπάρχουν και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ.

Η παιδική χαρά Αγίας Σκέπης Παλαιού Φαλήρου (δίπλα στα Village – στάση τραμ Αγίας Σκέπης) θα διαθέτει γήπεδα Bocce Special Olympics, Μπάσκετ ΑμεΑ και του ποδηλατόδρομο για όλους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Bocce είναι ένα άθλημα τεχνικής και στρατηγικής το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, προσφέρει διασκέδαση, ενώ ταυτόχρονα αναζωογονεί το πνεύμα και το σώμα. Ως επίσημο αγώνισμα των Special Olympics προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες να αναπτυχθούν σωματικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ενταχθούν στις καθημερινές δραστηριότητες του κοινωνικού συνόλου.

Όσον αφορά το έργο κατασκευή ποδηλατοδρόμου, σε αυτό περιλαμβάνονται η κατασκευή ενός περιμετρικού ποδηλατοδρόμου μέσα στο χώρο της παιδικής χαράς στην Αγία Σκέπη, μήκους 350 μ. με ειδικό αντιολισθητικό βιομηχανικό δάπεδο (χτενιστό) κατάλληλο για χρήση από παιδιά κάθε ηλικίας.

Το έργο που υλοποιήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου, είχε αρχικό προϋπολογισμό 50.000,00 € (με ΦΠΑ) επί του οποίου εξασφαλίστηκε έκπτωση 53%, με αποτέλεσμα το τελικό κόστος του να διαμορφωθεί στα 23.500,00 € (με ΦΠΑ).

Επιπροσθέτως για την προστασία από τον ήλιο και την ευχάριστη παραμονή των χρηστών του χώρου άθλησης, κατασκευάστηκαν δύο ξύλινα στέγαστρα (πέργκολες) αναμονής των παικτών καθώς και καθιστικοί πάγκοι. Επίσης το γήπεδο εντάχθηκε στην υπάρχουσα παιδική χαρά, ενώ η είσοδος του διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να είναι προσβάσιμο από ΑΜΕΑ.