Tips για την αλλαγή της πάνας του μωρού σας, όπου και αν είστε!

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και οι νέοι γονείς προβληματίζονται πολύ για το πώς θα καταφέρουν να πάνε τις βόλτες τους με το μωράκι τους χωρίς να ταλαιπωρηθούν, ούτε εκείνοι ούτε και ο μικρός τους θησαυρός. Γίνεται; Φυσικά και ναι, αρκεί να φροντίσουν να είναι καλά οργανωμένοι!

Αν είστε και εσείς ένας νέος γονέας, δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε μαζί σας όλη την προίκα του μωρού, οι βόλτες είναι για να ξεκουραστούμε και όχι το ανάποδο!

Τί θα χρειαστείτε να έχετε μαζί σας σε κάθε βόλτα με το μωρό;

Μία μεγάλη τσάντα- αλλαξιέρα: Μέσα εκεί θα έχετε ένα λεπτό στρωματάκι που διπλώνει για να μπορείτε να ξαπλώνετε πάνω το μωράκι σας σε καθαρή επιφάνεια και να το αλλάζετε. Αναλόγως πόσες ώρες θα είστε εκτός σπιτιού, πάρτε αρκετές πάνες μαζί σας, από 2 έως 5 είναι αρκετές για να σας καλύψουν αντίστοιχα από 1 έως 8 ώρες που μπορεί να είστε στην βόλτα σας. Μην ξεχνάτε να έχετε μαζί σας μια αλλαξιά ρούχα και φανελάκι, γιατί τα ατυχήματα παραμονεύουν!

Να έχετε πάντα μαζί σας και ένα πακέτο μωρομάντηλα – εμείς συνιστούμε τα μωρομάντηλα καθαρισμού Mustela®, γιατί είναι κατάλληλα για τη μηρογεννητική περιοχή, αλλά και για το πρόσωπο και το σώμα του μωρού! Επιπλέον, έχουν ως βασικά συστατικά το αβοκάντο και την Αλόε Βέρα, ενώ έχουν πρακτικό, επανασφραγιζόμενο άνοιγμα που κρατά τα μαντηλάκια πάντα φρέσκα, χωρίς να στεγνώνουν.

Εάν αισθάνεστε ότι το μωρό σας χρειάζεται παραπάνω καθάρισμα, μην αγχώνεστε για το που θα βρείτε καθαρό νιπτήρα για να το πλύνετε. Αφού το καθαρίσετε με μωρομάντηλα ή ακόμα και αν δεν έχετε μαζί σας μωρομάντηλα, υπάρχει το απαλό νερό καθαρισμού που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, με πρακτική αντλία για να το έχετε πάντα και παντού μαζί σας, για χρήση από την 1η ημέρα της γέννησης. Καθαρίστε την περιοχή της πάνας βάζοντας λίγο από το νερό καθαρισμού σ’ ένα βαμβάκι, ένα πανάκι ή μία μικρή πετσέτα!

Αφού έχετε καθαρίσει το μικρό σας, ήρθε η ώρα και για την κρέμα αλλαγής πάνας που δεν την ξεχνάμε ποτέ, ειδικά όταν είμαστε εκτός σπιτιού σε πολύωρες βόλτες και μπορεί να περάσει παραπάνω ώρα απ’ ότι συνήθως για να αλλάξουμε το μωρό. Επιλέξτε μία κρέμα αλλαγής με τριπλή δράση που προλαμβάνει, καταπραΰνει και επανορθώνει από τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες στην περιοχή της πάνας, με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης και κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Εμείς προτείνουμε την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1<2<3 που, εκτός από τα παραπάνω, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την 1η ημέρα της γέννησης, απορροφάται αμέσως και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από ατοπικά δέρματά, αφού δεν περιέχει άρωμα! Μπορείτε να τη βρείτε και σε μικρή συσκευασία των 50ml για να την έχετε μαζί στις βόλτες σας.

Με όλα τα παραπάνω είστε πλήρως εξοπλισμένοι για να φροντίσετε κάθε «ατύχημα» που μπορεί να συμβεί την ώρα της βόλτας – από λέρωμα της πάνας του μωρού μέχρι και ενδεχόμενη γουλίτσα στα ρούχα του.

Προετοιμαστείτε για όλα!

Extra tip: Θυμηθείτε να έχετε μαζί σας και ένα ζευγάρι κάλτσες και μια ελαφριά πικέ κουβερτούλα, καθώς μπορεί να σηκώσει αεράκι ξαφνικά ή να μπείτε σε κάποιο χώρο με δυνατό κλιματισμό.


Φυσικά δεν ξεχνάμε στην τσάντα μας 2-3 αγαπημένα παιχνιδάκια του μωρού για να το απασχολήσουμε την ώρα της αλλαγής της πάνας ή της βόλτας αν βαρεθεί, 2 πιπίλες αν τις χρησιμοποιείτε, 2 σαλιάρες και εάν δε θηλάζετε ένα θερμός με ζεστό νερό, 2-3 μπιμπερό (πάλι ανάλογα με το πόσες ώρες θα είστε εκτός σπιτιού) και τη σκόνη για το γάλα του ή την κρέμα του- πάντα σε ειδικά μικρά σκεύη σε μερίδες- δε χρειάζεται να κουβαλάτε ολόκληρο το κουτί! Τέλος για όταν θα σας βρει το σούρουπο στη βόλτα, φροντίστε να έχετε μαζί σας ειδικά αυτοκολλητάκια για τα κουνούπια.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος, φτιάξε μια λίστα με όλα τα παραπάνω, φτιάξτε την τσάντα της βόλτας σας μια φορά και μετά απλά αντικαταστήστε ότι τελειώνει ή λερώνεται. Έτσι θα είστε έτοιμοι μαζί με το μικρό σας πλασματάκι να οργώσετε το καλοκαίρι τα σοκάκια, τις καφετέριες και τις ταβέρνες!