Νέες βιολογικές βρεφικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ για «γερά παιδιά από κούνια»!

Κάθε μαμά γνωρίζει πόσο σημαντική είναι για το μωρό της η μετάβαση από το μητρικό γάλα στις συμπληρωματικές τροφές. Γι’ αυτό και πάντα αναζητά τροφές από αγνές πρώτες ύλες, που θα καλύψουν τις ανάγκες του βρέφους σε ενέργεια, σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά1.

Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ, με την πολυετή της εμπειρία στη βρεφική διατροφή, δημιούργησε τη νέα της σειρά βιολογικών κρεμών, για όλες τις μαμάδες που αναζητούν βιολογικές βρεφικές τροφές κατάλληλες για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες των βρεφών από τον 4ο μήνα ζωής.

Γιατί μια μαμά να επιλέξει τις νέες βιολογικές βρεφικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ;

Οι βιολογικές βρεφικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ είναι οι μόνες ελληνικές βιολογικές, παράγονται από βιολογικά δημητριακά και γάλα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συγκεντρώνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των βρεφών, και είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την Εισαγωγή Στερεών Τροφών στον 1ο χρόνο της ζωής (Εγκύκλιος με Αρ. Πρωτ. Δ1β/ΓΠοικ 68210, 11/9/2018).

 

 

Ποια πολύτιμα συστατικά περιέχουν, που τις κάνουν ιδανικές για τα μωρά;

 

 • Βιολογικά Δημητριακά Ολικής Άλεσης

Με την έναρξη της συμπληρωματικής σίτισης με στερεές τροφές ξεκινάει μια σημαντική περίοδος για τη διαμόρφωση των διατροφικών προτιμήσεων και συνηθειών του μωρού. Έτσι λοιπόν, αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για να εισαχθούν στην καθημερινή του διατροφή τα βρεφικά δημητριακά ολικής άλεσης, με στόχο τη σταθερή παρουσία τους στη διατροφή του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του2.

Οι νέες βιολογικές βρεφικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ περιέχουν βιολογικά δημητριακά ολικής άλεσης και όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους, όπως βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.

 • Βιολογικό Γάλα

Η βιολογική σειρά βρεφικών κρεμών ΓΙΩΤΗΣ περιέχει γάλα σε σκόνη. Η λακτόζη, το φυσικό σάκχαρο του γάλακτος, υποβοηθά την απορρόφηση του ασβεστίου, ενώ παράλληλα συμπεριφέρεται ως πρεβιοτικό, ενισχύοντας την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων (bifidobacteria) στο παχύ έντερο3-4  του μωρού.

 • Σίδηρος, Ασβέστιο και Βιταμίνες

Οι βιολογικές βρεφικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ είναι εμπλουτισμένες με Ασβέστιο (Ca), και βιταμίνες Β1 και D*. Επιπλέον είναι εμπλουτισμένες και με βιταμίνη Α και Σίδηρο.  Ως αποτέλεσμα, ένα μόνο γεύμα βιολογικών κρεμών ΓΙΩΤΗΣ αρκεί για να καλύψει:

– Τουλάχιστον το 30% των καθημερινών αναγκών ενός βρέφους στις απαραίτητες βιταμίνες Α, Β1 και D, αλλά και
– Τουλάχιστον το 40% των ημερήσιων αναγκών του σε Ασβέστιο και Σίδηρο.

 • Μόνο φυσικά σάκχαρα

Η γλυκιά γεύση των βιολογικών κρεμών ΓΙΩΤΗΣ οφείλεται αποκλειστικά στα φυσικά σάκχαρα του γάλακτος και των φρούτων που προέρχονται από 100% βιολογικές καλλιέργειες και είναι επιλεγμένα ειδικά για βρέφη.

 

Πώς πιστοποιείται η βιολογική προέλευση των πρώτων υλών στις βιολογικές βρεφικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ;

Οι βιολογικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ είναι πιστοποιημένες από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων (ΔΗΩ), εξασφαλίζοντας έτσι την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του βιολογικού προϊόντος.

Επιπλέον, όλες οι πρώτες ύλες** που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους ελέγχονται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας της εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ, ώστε να διασφαλίζεται διπλά ότι ακολουθούν τις πρακτικές βιολογικής γεωργίας.

 

Σε τι γεύσεις κυκλοφορούν οι νέες βιολογικές βρεφικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ;

Η νέα σειρά βιολογικών βρεφικών κρεμών ΓΙΩΤΗΣ είναι διαθέσιμη σε 3 γεύσεις:

 • Ρυζάλευρο Βανίλια (από τον 4ο μήνα)
 • 4 Δημητριακά με Μήλο & Αχλάδι (από τον 6ο μήνα)
 • Φαρίν Λακτέ με Βρώμη & Σιτάρι Ολικής Άλεσης (από τον 6ο μήνα)

Όλες τους λαχταριστές, θρεπτικές και φυσικά σχεδιασμένες ειδικά για μωρά!

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε την πλήρη γκάμα Βρεφικής Διατροφής ΓΙΩΤΗΣ, πατήστε εδώ!

* όπως απαιτείται από τη νομοθεσία 2006/125/ΕΚ5

** σιτάρι, βρώμη, καλαμπόκι, ρυζάλευρο, φρούτα και γάλα προέλευσης Ε.Ε.

 

Βιβλιογραφία

 1. WHO (World Health Organization). Complementary feeding: report of the global consultation, and summary of guiding principles for complementary feeding of the breastfed child, Geneva: World Health Organization, 2002b.
 2. Klerks M, Bernal MJ, Roman S, Bodenstab S, Gil A, Sanchez-Siles LM (2019). ‘Infant Cereals: Current Status, Challenges, and future Opportunities for Whole Grains’. Nutrients, 11, 473.
 3. Szilagyi A. Review article: lactose – A potential prebiotic. Aliment Pharmacol Ther. (2002) 16:1591–602.
 4. Whisner CM, Martin BR, Schoterman MHC, Nakatsu CH, McCabe LD, McCabe GP, et al. Galacto-oligosaccharides increase calcium absorption and gut bifidobacteria in young girls: a double-blind cross-over trial. Br J Nutr. (2013) 110:1292–303.
 5. Οδηγία 2006/125/ΕΚ της Επιτροπής, της 5ης Δεκεμβρίου 2006, για τις μεταποιημένες τροφές με βάση τα δημητριακά και τις παιδικές τροφές για βρέφη και παιδιά μικρής ηλικίας.