Πάμε παραλία: 7 tips για καλύτερη οργάνωση

78617123

Μπρατσάκια, κουβαδάκια, ταπεράκια, άλλα 100-200 πραγματάκια, και φύγαμε!

Πριν κάνετε παιδιά, οι σοβαρές αποφάσεις που έπρεπε να πάρετε όταν ξεκινούσατε για την παραλία ήταν «Το μαύρο ή το εμπριμέ μαγιό;», «Βιβλίο ή σταυρόλεξο;» και «Σάντουιτς ή ταβέρνα;». Το πολύ πολύ να διαφωνούσατε για το αν θα πάτε σε οργανωμένη παραλία ή σε κάποιο ερημικό λιμανάκι. Με τον ερχομό των παιδιών, όμως, η εκδρομή στη θάλασσα απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό! Για να μη συζητήσουμε για τον όγκο των πραγματων που πρέπει να κουβαλήσετε… Ας πάρουμε μαζί μια βαθιά ανάσα, και ας δούμε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε για την οικογενειακή μέρα στην παραλία!

Πάρτε μαζί σας μια μικρή pop-up τέντα

Αν τα παιδιά είναι μικρά, είναι μια επένδυση που θα σας βολέψει πολύ, καθώς διπλωμένη έχει πολύ βολικό μέγεθος και σας απαλάσσει από τον όγκο της ομπρέλας. Χρησιμεύει για να παίξουν στη σκιά, να φάνε μεσημεριανό και να ρίξουν έναν υπνάκο για να πάρουν δυνάμεις για το απόγευμα.

Ξεκινήστε νωρίς

Έτσι θα προλάβετε να πιάσετε την καλή σκιά στην παραλία ώστε να είστε προστατευμένοι τις ώρες που ο ήλιος είναι πιο επικίνδυνος. Επίσης, αν πάτε νωρίς και φύγετε νωρίς, θα γλιτώσετε το μποτιλιάρισμα από και προς τη θάλασσα, άρα και τη συνεπαγόμενη γκρίνια.

Βάλτε το φαγητό σε πολλά μικρά ταπεράκια

Οπότε όταν, αναπόφευκτα, κάποιος θα αναποδογυρίσει το τάπερ με το καρπούζι ή θα πατήσει μέσα στη σαλάτα, θα έχετε εναλλακτικές. Πάρτε μαζί σας πράγματα που να μπορούν να «ξεπλυθούν» στη θάλασσα, όπως φρούτα και ολόκληρα λαχανικά. Λίγο θαλασσινό νεράκι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

shutterstock_256979035-640x427

Μην ξεχάσετε τα παιχνίδια

Φτυαράκια, τσουγκράνες, κουβαδάκια είναι τα αυτονόητα. Αν όμως έχετε σκοπό να περάσετε πολλές ώρες στην παραλία, καλό είναι να είστε εφοδιασμένοι με διάφορα παιχνίδια που θα ανανεώνουν το ενδιαφέρον των παιδιών, όπως ποτιστήρια, φορτηγάκια, κουπ-πατ με σχέδια για λασπογλυπτική, μπάλες, ρακέτες και ό,τι άλλο ξέρετε ότι θα τα διασκεδάσει.

Προετοιμάστε τα παιδιά για την αναχώρηση

Για να μη λήξει άδοξα η υπέροχη μέρα που έχετε περάσει, με ουρλιαχτά και κλάματα, αρχίστε να προειδοποιείτε τα παιδιά ένα τέταρτο πριν την ώρα της αναχώρησης και επαναλάβετε τη φράση «Σε πέντε λεπτά φεύγουμε» ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μαζέψτε τα πράγματά σας για να είστε έτοιμοι να φύγετε με την τελευταία προειδοποίηση, ώστε να μην αναγκάσετε τα παιδιά να περιμένουν μέχρι να μαζέψετε τη μικρή περιουσία που έχετε απλώσει στην παραλία, δημιουργώντας τους εκνευρισμό που θα σας συνοδέψει στο ταξίδι της επιστροφής.

Φροντίστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου 

Τα έχετε μαζέψει όλα, παιδιά και πράγματα, και έχετε φτάσει μπροστά στο αυτοκίνητο, αλλά πού είναι τα κλειδιά; Στον πάτο της τσάντας, κάτω από ένα βουνό άλλων πραγμάτων, οπότε πρέπει να τα αδειάσετε όλα και να τα ξαναμαζέψετε ενώ ακούγονται οι πρώτες γκρίνιες. Όταν διαλέγετε τσάντα παραλίας, ελέγξτε αν έχει κορδελάκι που δένει στον κρίκο με τα κλειδιά σας ώστε με ένα τράβηγμα να είναι στο χέρι σας. Αν δεν έχει, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, δένοντας ένα κορδελάκι απ” τη μία μεριά στα κλειδιά σας και από την άλλη στο χερούλι της τσάντας.

Αφαιρέστε την άμμο με ταλκ

Δεν υπάρχει πιθανότητα να γυρίσετε σπίτι χωρίς να κουβαλήσετε έστω και λίγη άμμο μαζί σας, αλλά το ταλκ βοηθάει να αφαιρέσουμε την περισσότερη από το δέρμα των παιδιών. Ρίξτε μπόλικο ταλκ σε στεγνό δέρμα και τινάξτε την άμμο από το σώμα του παιδιού, ώστε να είναι έτοιμο να μπει στο αυτοκίνητο και μετά στο μπάνιο μόλις επιστρέψετε.

va-kid-play-beach-1280x720.ashx

Πηγή