Πώς ντύνουμε ένα παιδί όταν κάνει κρύο

Πώς ντύνουμε ένα παιδί όταν κάνει κρύο

Με τη θερμοκρασια του καιρού να ανεβοκατεβαίνει σαν roller coaster και τις ιώσεις να μεταδίδονται με ασταμάτητο ρυθμό, πολλοί γονείς εύλογα αναρωτιούνται πώς να ντύσουν τα παιδιά τους στο κρύο.

Το ερώτημα φυσικά είναι εύλογο. Ειδικά τις ημέρες που κάνει πάρα πολύ κρύο (μπορούμε να πούμε πως τελευταία σε σύγκριση με τα “ελληνικά δεδομένα” κάνει πάααρα πολύ κρύο) το ερώτημα γίνεται καίριας σημασίας. Έτσι, σας έχουμε μία μικρή λίστα που μπορεί να “σώσει” εσάς και το παιδί σας από ντύσιμο ελαφρύ για τον καιρό ή πολύ έντονο ώστε να μην μπορεί να κουνηθεί.

Πώς ντύνουμε ένα παιδί όταν κάνει κρύο;

  • Ντύστε το παιδί με αρκετά layers (στον κόσμο της μόδας σημαίνει “στρώσεις”). Βάλτε του ένα λεπτό φορμάκι με ύφασμα σαν φανέλας (αν δεν έχει χιόνι και πολικές θερμοκρασίες, μπορείτε να του φορέσετε απλώς ένα φανελάκι).
  • Από πάνω φορέστε του ένα μακρυμάνικο μπλουζάκι, πουκαμισάκι, κλπ.
  • Έπειτα ζακέτα και μπουφάν (τη ζακέτα, πάλι μπορείτε να την παραλείψετε αν ο καιρός το επιτρέπει)
  • Μην ξεχάσετε να του φορέσετε χοντρές καλτσούλες καθώς τα ποδαράκια κρυώνουν πρώτα.

Πώς ντύνουμε ένα μωρό όταν κάνει κρύο;

Τα μωρά χάνουν θερμοκρασία συνήθως, από τα κεφαλάκια τους. Επομένως δεν ξεχνάμε να τους φορέσουμε ένα σκουφάκι. Επιλέξτε ύφασμα που να μην δημιουργεί ερεθισμό. Συμβουλευτείτε μία πωλήτρια σε βρεφικό κατάστημα ή και την/τον παιδίατρο σε περιπτώσεις που έχει εμφανίση κάποια ιδιαιτερότητα στο παρελθόν (πχ. με μάλλινο σκουφάκι).

Χρήσιμες πληροφορίες για το ντύσιμο του παιδιού/μωρού:

  1. Ποτέ δεν αφήνουμε το παιδί στο κάθισμα του αυτοκινήτου με το μπουφάν του. Αν κρυώνει μπορείτε να το σκεπάσετε με μία κουβερτούλα.
  2. Εάν ζείτε σε μέρος με χιόνι καλό είναι να ελέγχετε τακτικά το δέρμα του για κρυοπαγήματα. Θα τα αναγνωρίσετε σε πολύ χλωμό και παγωμένο δέρμα.