Τι μπορεί να προσφέρει ένα ιδιωτικό ασφαλιστήριο υγείας

 ιδιωτικό ασφαλιστήριο υγείας

Όλο και περισσότεροι γονείς προχωρούν αναζητούν πληροφορίες για την ιδιωτική ασφάλιση των ίδιων και των παιδιών τους. Και όχι άδικα, αν μας ρωτάτε.

Η ασφάλιση υγείας του παιδιού δεν πρέπει να είναι πλεονέκτημα λίγων, αλλά ανάγκη όλων. Ειδικά στις μέρες μας είναι ακόμα πιο απαραίτητη. Γι’ αυτό το λόγο δεν είναι πλέον ούτε δύσκολη, αλλά ούτε και ακριβή.

Τι πρέπει να αναζητήσετε στο ιδιωτικό ασφαλιστήριο υγείας;

  • Πλήρης κάλυψη παντού.
  • Εκτεταμένο και αξιόπιστο δίκτυο συνεργαζόμενων νοσοκομείων.
  • Μικρή ή μηδενική οικονομική επιβάρυνση σε σοβαρές ασθένειες.
  • Κάλυψη για έκτακτα και επείγοντα περιστατικά με χαμηλή συμμετοχή.
  • Εκπτώσεις στα ασφάλιστρα των παιδιών ή και άλλες εκπτώσεις (π.χ. λόγω τόπου διαμονής) .
  • Ειδικές πρόσθετες παροχές όπως check-up, έξοδα λογοθεραπείας – εργοθεραπείας, κάλυψη αμοιβής ψυχολόγου κ.ά.

Πόσο θα σας κοστίσει μία ασφάλεια υγείας

Το κόστος κάθε προγράμματος ασφάλισης εξαρτάται φυσικά από τις παροχές που θα ζητήσετε (ποσοστιαία ή πλήρης κάλυψη νοσηλείας, ιατρικές εξετάσεις, επισκέψεις σε ιατρούς κ.λ.π.).

Τι να γνωρίζετε – τι να προσέχετε

Διαβάστε καλά τους όρους

Καταρχήν, πριν υπογράψετε οποιοδήποτε συμβόλαιο με οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρία θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε εξονυχιστικά τους όρους του συμβολαίου. Αυτό πρέπει να το κάνετε για να είστε ενήμεροι για όλα τα «ψιλά γράμματα» της ασφαλιστικής που έχετε επιλέξει, όπως τυχόν όρους για πλαφόν στις αμοιβές των ιατρών, τι ακριβώς περιλαμβάνει η νοσηλεία σε νοσοκομείο (π.χ. τύπο δωματίου, κατά πόσο καλύπτεται αποκλειστική νοσηλεύτρια κ.λ.π.). Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει ο προσωπικός σας ασφαλιστής, ο οποίος μπορεί να σας εξηγήσει τους όρους και να σας συμβουλέψει οποιαδήποτε στιγμή.

Ενημερωθείτε για το «μεικτό» κόστος

Όταν ενημερώνεστε για τις τιμές των ασφαλιστηρίων να ρωτάτε πάντα το «μεικτό» και όχι το «καθαρό» κόστος των παροχών. Το μεικτό ποσό είναι αυτό που τελικά θα πληρώσετε, συμπεριλαμβανομένων φόρων, προσαυξήσεων κ.λ.π., άρα αυτό σας ενδιαφέρει.

Μην αποκρύπτετε στοιχεία για την υγεία σας

Μην αποκρύψετε στοιχεία που αφορούν προϋπάρχουσες παθήσεις και μην αφήσετε κανέναν άλλον να συμπληρώσει για λογαριασμό σας τα σχετικά ερωτηματολόγια. Με τη δήλωση μιας πάθησης που μπορεί να έχετε μπορεί να σας αναγκάσει μεν να πληρώσετε επασφάλιστρο στο συμβόλαιό σας ή να σας εξαιρέσει από ορισμένες καλύψεις, αλλά σε ώρα ανάγκης θα ξέρετε ακριβώς τι δικαιούστε και δεν θα κινδυνεύσετε να μείνετε ακάλυπτες.

Επιλέξτε προσεκτικά τον ασφαλιστή σας

Τέλος, επιλέξτε προσεκτικά τον ασφαλιστή ή την ασφαλίστριά σας και μην εμπιστευτείτε οποιονδήποτε εμφανιστεί στον δρόμο σας. Σημασία έχει το άτομο που θα αναλάβει την ασφάλεια, και τα χρήματά σας, να είναι έμπειρο, άρα να μπορεί να σας δώσει λύσεις και απαντήσεις σε οτιδήποτε προκύψει, και να είναι διαθέσιμο για εσάς ανά πάσα στιγμή θα το χρειαστείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη της ΜΙΝΕΤΤΑ, χωρίς δισταγμό.