Οι 3 παγίδες που πρέπει να αποφύγει ο μονογονεϊκός πατέρας

Ανεξάρτητα του πως καταλήξατε να μείνετε μόνος με το παιδί σας, η κατάσταση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα ένα διαλυμένο σπίτι, ένα διαλυμένο γάμο και πολύ συχνά μία συντετριμμένη καρδιά.

Όμως, παρόλο που υπάρχουν πολλαπλές «παγίδες» που μπορεί να πέσει ένας πατέρας που είναι υπεύθυνος για τη σωστή ανατροφή του παιδιού του, υπάρχουν τρία σημαντικά προβλήματα που πρέπει να αποφύγετε ή να τα ξεπεράσετε εάν βρεθείτε παγιδευμένοι.

1. Θυμός.
Πρώτος σημαντικός κανόνας είναι, ποτέ δεν κατηγορούμε την μητέρα ή κάποιο άλλο πρόσωπο για το θέμα αυτό. Φυσικά υπάρχει θυμός, αλλά όταν εκφράζετε την απογοήτευση με συκοφαντίες και τοξικά λόγια, πρέπει να σταματήσετε αμέσως. Όταν επιτρέπετε την ανεπίλυτη πικρία, την αδιαφορία ή τη δυσαρέσκεια να φουντώσουν μέσα σας, τελικά θα σας αναλώσουν και θα περάσουν σε άλλες περιοχές της ζωής σας.
Μια πολύ καλή ιδέα είναι να μιλήσετε με κάποιον έμπιστο φίλο, μέλος της οικογένειας ή ακόμη και με ένα ειδικό σύμβουλο. Προσπαθήστε να μην κρατάτε κακία και να μπορείτε να συγχωρέσετε πράγματα που σας στενοχώρησαν. Τα παιδιά σας θα είναι αυτά που θα επωφεληθούν πάρα πολύ αν το καταφέρετε.

2. Ανταγωνισμός με τον άλλο γονέα.
Συχνά έχετε διαπιστώσει ότι ανταγωνίζεστε με την μητέρα του παιδιού σας, προσπαθώντας να του κάνετε περισσότερα δώρα και χατίρια από εκείνη. Αυτό που θα έπρεπε να κάνετε ανιδιοτελώς, τροφοδοτήθηκε από τον εγωισμό σας. Όταν όλη η προσπάθεια είναι να ξεπεράσετε το άλλο μέλος της οικογένειας, δηλαδή την μητέρα, απομακρύνετε την προσοχή σας από την πρωταρχική ευθύνη της σωστής ανατροφής των παιδιών, και να τους προσφέρετε ότι χρειάζονται περισσότερο, τον εαυτό σας.
Μόλις μπορέσετε να ξεπεράσετε αυτό τον ανταγωνισμό θα μπορείτε να απολαύσετε τον χρόνο που έχετε με το παιδί σας και να ζήσετε πράγματι όμορφες σημαντικές στιγμές μαζί του.

3. Δεν καθοδηγείτε τα παιδιά σας.
Είτε ο πατέρας είναι παντρεμένος ή μόνος, είτε έχει πλήρη ή μερική κηδεμονία, εξακολουθεί να διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ευημερία και την αυτοαντίληψη των παιδιών του. Κάντε ότι καλύτερο μπορείτε με το χρόνο που έχετε μαζί τους και να είστε πάντα σε εγρήγορση για άλλες παγίδες που μπορεί να συναντήσετε. Να συμμετέχετε πάντα στις σπουδές τους. Μιλήστε τους με λόγια αγάπης μέσα από την καρδιά σας και συνεχίστε χωρίς να κουραστείτε να τους μιλάτε για τη ζωή που θα θέλατε να έχουν σαν ενήλικες.
Όταν ο πατέρας γίνεται ένας από τους πρωταρχικούς ηγέτες στη ζωή των παιδιών του, δημιουργεί ένα θεμέλιο γερό στη ζωή τους που δεν γκρεμίζεται εύκολα.
Ποια βήματα, ποιες αποφάσεις πρέπει να πάρετε σήμερα για να είστε ο φυσικός και πνευματικός καθοδηγητής που τα παιδιά έχουν ανάγκη, παρά τις τρέχουσες συνθήκες;
«Κάνοντας μικρά βήματα τώρα για να προστατεύσετε την οικογένειά σας, θα έχετε σωστά αποτελέσματα αργότερα στη ζωή τους». Όπως λένε οι ειδικοί «οι αποφάσεις μας σήμερα έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν τουλάχιστον τρεις γενιές, την δική μας, των παιδιών μας και των εγγονών μας»!

Συνεχίστε δυναμικά μπαμπάδες!