Θέατρο: Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ

Το έργο «Από πού πάνε για το Κάστρο, παρακαλώ;» είναι μια διασκευή του νορβηγικού παραμυθιού “Ανατολικά του Ήλιου και Δυτικά της Σελήνης”, που προέρχεται από τη συλλογή Νορβηγικών παραμυθιών.

Η ομάδα Θέατρο Ρετρό παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;»  της Μαργαρίτας Κυραγιάννη, σε σκηνοθεσία της Μάρθας Κλουκίνα. Η παράσταση παίζεται για το κοινό, κάθε Σάββατο 5μμ, στο θέατρο Εν Αθήναις (Ιάκχου 19 – Γκάζι) και τις καθημερινές για τα σχολεία.

Μια παράσταση βασισμένη σε νορβηγικό μύθο, για ένα μυστηριώδη λευκό αρκούδο που μιλάει και μια φτωχή κοπέλα. Το παραμύθι ανήκει στον κύκλο παραμυθιών με ζώα γαμπρούς ή νύφες όπως η Πεντάμορφη και το Τέρας, Ο Πρίγκιπας Βάτραχος, το Μαγεμένο Γουρούνι, Ο Κορυδαλλός που κελαηδούσε και χοροπηδούσε κ.α. Η δυτική παράδοση των παραμυθιών αυτών αρχίζει με το αρχαίο ελληνικό μύθο Έρως και Ψυχή, που αν και είναι μύθος, στην πραγματικότητα περιέχει αρκετά γνωρίσματα παραμυθιού.

Τα θέματα που πραγματεύεται το παραμύθι “Ανατολικά του Ήλιου και Δυτικά της Σελήνης” είναι διαχρονικά και αφορούν στη σύγκρουση με τους γονείς, τον φόβο της ενηλικίωσης, την αναμέτρηση με τις προσωπικές δυνάμεις και την αφύπνιση του εαυτού μέσα από την αγάπη για τον άλλον. Τα παιδιά διασκεδάζουν και μαθαίνουν τις αξίες της αγάπης.

Mετά την παράσταση, στις 29/03, 05/04 και 12/04, θα ακολουθήσει κύκλος δραστηριοτήτων αφιερωμένος στην “παγκόσμια γλώσσα” του παιχνιδιού!

Η καλλιτεχνική ομάδα, πιστή στο όραμα να αναζητά μύθους ανα τον κόσμο, έρχεται σε επαφή με τα παραδοσιακά παιχνίδια της Νορβηγίας και της Ελλάδας, βρίσκει τα κοινά τους στοιχεία και δημιουργεί φιλίες και δεσμούς. Φάτε ένα ωραίο σνακ, οπλιστείτε με ενέργεια και παίξτε αγαπημένα παιχνίδια, όπως “Περνά περνά η μέλισσα” , ”Κουτσό”, ”Αγαλματάκια ακούνητα”, τραγουδήστε νορβηγικά παιδικά τραγούδια και ανακαλύψτε τη ζωγραφική προσώπου!

Στο τέλος κάθε συνάντησης, μικροί και μεγάλοι θα “ανταμειφθούν” με δώρα έκπληξη. Μην το χάσετε!

Επικοινωνία / κρατήσεις: 6983434636 / www.theatroretro.eu
Θέατρο Εν Αθήναις: Ιάκχου 19,Γκάζι

Για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών

 

Κείμενο: Εβελίνα Συρίγου