Δημιουργία και παιχνίδι στο νέο πρόγραμμα των MyPlayce

People_Children_Happy_Children___Children_012775_

Μια νέα «σχολική» χρονιά ξεκίνησε στα MyPlayce γεμάτη χαμόγελο, όρεξη για δημιουργία, παιχνίδι και πολλές εκπλήξεις!

Μέσα από αγαπημένες δραστηριότητες, πρωινές και απογευματινές όπως Μικροί & Ανεξάρτητοι, Μικροί Πρωταθλητές, Μικροί Πικάσο, Playgroup, Μικροί Συνθέτες αλλά και πολλές ακόμη, το MyPlayce απευθύνεται σε παιδιά από 12 μηνών ως 7 ετών, αλλά και τους γονείς του!

Παρακολουθώντας τα ενδιαφέροντα προγράμματά του, τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν, να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν & να αναπτυχθούν νοητικά και συναισθηματικά.

Group of cute little prescool kids drawing

Οι δραστηριότητες (αναλυτικά):

Μικροί Πικάσο: Ελάτε να μετατρέψουμε το σπίτι σας σε γκαλερί! Μια παλέτα χρωμάτων, φαντασίας, παιχνιδιού και παραμυθιού που ενισχύει τηv παιδική δημιουργικότητα. Τα παιδιά δημιουργούν με τη φαντασία τους κατασκευές, ζωγραφικές και γλυπτά. Συγχρόνως μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά, να ακονίζουν τη φαντασία τους, να μαζεύουν την ακαταστασία τους και να ανακαλύπτουν τη δημιουργικότητά τους.

Μικροί Σκούφoι: Συνταγές ανακατεμένες με παραμύθια, φαντασία και τραγούδι. Λίγο ανακάτεμα, λίγο αλεύρι, λίγο ακαταστασία, πολλή έμπνευση… και το αποτέλεσμα; Μια λιχουδιά φτιαγμένη για μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά εξασκούν τη λεπτή κινητικότητά τους, τις αισθήσεις τους, την υπομονή τους, τη δημιουργικότητα και αποκτούν γνώσεις για τα υλικά που χρησιμοποιούν. Μαζί με τους γονείς τους απολαμβάνουν το γευστικό αποτέλεσμα.

Xoρός: Μέσα από την κίνηση, τη μουσική και το χορό τα παιδιά ανακαλύπτουν το ρυθμό που βρίσκεται μέσα τους. Φτιάχνουν ιστορίες, ακονίζουν τη φαντασία τους, καθώς ανακαλύπτουν τη σημασία της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Μαθαίνουν να αγαπούν και να εκφράζονται μέσα από το σώμα τους ενώ μέσα από τον αυτοσχεδιασμό ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους. Όλα αυτά στους ρυθμούς κλασσικής, rock, pop, latin και jazz μουσικής!

Μικροί & Ανεξάρτητοι: Λίγο μουσική, λίγο ζωγραφική, λίγο θεατρικό παιχνίδι… σε αυτές τις 2 ώρες όλα είναι πιθανά και όλα μπερδεύονται! Τα παιδιά ανεξαρτητοποιούνται από τους γονείς και μαθαίνουν να λειτουργούν μόνα τους σε ομάδα, σαν στο σχολείο… Παιχνίδια, κουκλοθέατρο, πολύ εκπαιδευτικό υλικό και γρήγορες εναλλαγές χαρίζουν στα παιδιά δυο ώρες απόλαυσης, εκπαίδευσης και ανεξαρτησίας μαζί!

Μικροί Συνθέτες: Τα παιδιά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τους ήχους, τη σιωπή και να συνθέτουν τη δική τους μουσική. Κάθε μικρός συνθέτης έχει την ευκαιρία να νιώσει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα, μιας και δεν υπάρχει λάθος και σωστό στη μουσική δημιουργία. Ενεργοποιεί τις αισθήσεις του μέσα από όλες τις δημιουργικές τέχνες και με τη βοήθεια των πρώτων του μουσικών οργάνων μαθαίνει να λειτουργεί ομαδικά, συνδυαστικά και να εκφράζεται μουσικά.

Playgroup Aγγλικών: Μια ώρα όλα στα αγγλικά! Με πολύ τραγούδι, χορό, παραμύθι, κατασκευές και μαγειρέματα, τα παιδιά ανακαλύπτουν την αγγλική γλώσσα μέσα από πολύ δημιουργικούς τρόπους.

PAN_0464-dimitris-panouliss-conflicted-copy-2014-09-26

Μικροί Πρωταθλητές: Οι μικροί πρωταθλητές στα πρώτα τους βήματα! Τρέξιμο, άλματα, ισορροπία, τραμπολίνο, τέρματα, εμπόδια και τα πρώτα τους γκολ! Τα παιδιά μαθαίνουν το σώμα τους, αποκτούν αντίληψη του χώρου και μέσα από παιχνίδι και δραστηριότητες αποκτούν τις πρώτες τους κινητικές δεξιότητες. Μέσα από τη συνεργασία και την ομαδικότητα τα παιδιά αρχίζουν να εξοικειώνονται με τα διάφορα αθλήματα.

Θεατρικό παιχνίδι: Το θεατρικό παιχνίδι παίζεται, δεν περιγράφεται! Σε ένα περιβάλλον που εμπνέει ασφάλεια και σεβασμό στην ατομικότητα και τις προσωπικές ανάγκες των παιδιών, πραγματικότητα και φαντασία γίνονται ένα! Μέσα από τη σωματική έκφραση, το παιχνίδι των ρόλων, τη χρήση μουσικής και παραμυθιών, καλλιεργείται η προσωπικότητα, η φαντασία, η δημιουργικότητα, η αυτοεκτίμηση, η ομαδικότητα και η συλλογική προσπάθεια. Βγάλτε εισιτήρια για την παράσταση!

Judo: “Ju” σημαίνει εύκολο, απαλό, ευέλικτο, “do” σημαίνει πορεία, τρόπος, στυλ… Έτσι λοιπόν Judo σημαίνει πορεία, απαλός τρόπος… Με πρώτο κανόνα την ευγένεια και τον σεβασμό, τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη δύναμή τους, να ισορροπούν, να πειθαρχούν, να εξασκούν τα σώματά τους και να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Yoga Kids: Ελάτε να βρυχηθούμε σαν λιοντάρια, να γίνουμε ευλύγιστοι σαν γάτες, να μάθουμε να αναπνέουμε σαν κουνελάκια, να ισορροπήσουμε σαν δέντρα, να μιμηθούμε ήχους της φύσης και να φτιάξουμε φανταστικές ιστορίες. Με το πρόγραμμα Yoga Kids τα παιδιά χρησιμοποιούν το σώμα ως μέσο μάθησης και μαζί με άλλες μορφές τέχνης όπως τα εικαστικά, η μουσική, το θεατρικό παιχνίδι, προσεγγίζουν τη γνώση βιωματικά. Τα παιδιά αποκτούν σωματική υγεία και ευλυγισία, αυξάνουν και αξιοποιούν καλύτερα τις δυνατότητές τους, εξελίσσονται κοινωνικά και συναισθηματικά. Μαθαίνουν να ακούνε και να συγκεντρώνονται αλλά και να χαλαρώνουν.

Montessori Infant Community: Το MIC είναι ένα δίγλωσσο πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 16 μηνών – 3 χρονών. Aποτελεί ένα μεταβατικό περιβάλλον μεταξύ σπιτιού και παιδικού σταθμού. Διατηρεί την συναισθηματική ασφάλεια της οικογένειας προσφέροντας ένα άνοιγμα στην ανακάλυψη του ευρύτερου κόσμου. Το πρόγραμμα είναι οργανωμένο με γνώμονα τον σεβασμό στο παιδί. Στόχος της πρώιμης παιδικής εκπαίδευσης είναι να καλλιεργήσουμε την φυσική επιθυμία του παιδιού για μάθηση και να αναπτύξουμε στο μέγιστο το δυναμικό του. Η αισιοδοξία, θετικότητα και ελπίδα για το μέλλον είναι απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία του παιδιού. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της Μοντεσσοριανής προσέγγισης η οποία βασίζεται στην αυτοεκπαίδευση μέσα σε ένα προετοιμασμένο περιβάλλον. Με αυτόν τον σκοπό, χρησιμοποιούμε εκπαιδευτικό υλικό ειδικά κατασκευασμένο στα μέτρα του παιδιού, σύμφωνα με τις αναπτυξιακές του ανάγκες. Ομαδικές δραστηριότητες όπως, το φαγητό, το τραγούδι, τα παιχνίδια και το διάβασμα βιβλίων παρέχουν στα παιδιά την εμπειρία του να ανήκουν σε μια κοινότητα. Τα παιδιά στο MIC θα αναπτύξουν την αδρή και λεπτή κίνηση και τον προφορικό λόγο σε όλες τις μορφές του, μέσω των ειδικά προετοιμασμένων δραστηριοτήτων. Τα παιδιά που αποκτούν δεξιότητες με αυτόν τον (φυσικό) τρόπο διατηρούν τον ενθουσιασμό για μάθηση και αναπτύσσουν μια αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία που τα ωθούν να εξελιχθούν σε ενεργά και ευτυχισμένα μέλη της ομάδας και της κοινωνίας.

Smiling_yoga_kids

Το αναλυτικό πρόγραμμα των MyPlayce, είναι διαθέσιμο στο www.myplayce.gr

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε κάθε μέρα: 10:00 – 13:00 και 16:00 – 20:00

ΨΥΧΙΚΟ: Αδριανείου 44 | Νέο Ψυχικό | T.K. 115-25 | Τ: 210 67.27.630 |

e-mail: psychico@myplayce.gr

ΕΡΥΘΡΑΙΑ: Εκάλης 31 | Νέα Ερυθραία | Τ.Κ. 146-71 | Τ: 210 80.76.110 |

e-mail: erithrea@myplyace.gr

ΓΛΥΦΑΔΑ: Ελ. Βενιζέλου | Γλυφάδα | Τ.Κ. 166-75 | Τ: 210 96.01.365|

e-mail: glyfada@myplayce.gr

ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Δεινοκράτους 21 |Κολωνάκι| Τ.Κ. 115-21 | Τ: 211 21.59.454 |

e-mail: kolonaki@myplayce.gr

my playce_logo (2)

Κείμενο: Αλεξία & Σοφία Βερνίκου