Ένα δενδρόσπιτο για τα παιδιά [photos+video]

treehouse

Ποιο παιδί δε θα ήθελε ένα δικό του δεντρόσπιτο;

Αν ανήκετε στην κατηγορία των μπαμπάδων που πιάνουν τα χέρια τους, μπορείτε να πάρετε ιδέες από το Γιάννο Κατσιριντάκη, ένα πατέρα  από τη Συκιά Κορινθίας, ο οποίος έφτιαξε ένα δεντρόσπιτο για τις δύο μικρές του κόρες και κατέγραψε τη διαδικασία υλοποίησης. Φυσικά, το βασικό είναι να έχετε σπίτι με κήπο ή κάποια εξοχική κατοικία με αυλή, για να μπορέσετε να το τοποθετήσετε.

Όπως όλες οι κατασκευές, όλα ξεκίνησαν από το σκελετό και από τη στήριξη και υποστύλωση. Ο ίδιος στη συνέχεια, ζήτησε από τις κόρες του να φτιάξουν ζωγραφιές για να τις βάλουν στα θεμέλια, ώστε το σπίτι να γίνει δυνατό και γεμάτο αγάπη.

Η συνέχεια ήταν δημιουργικές ώρες για τον ίδιο παρέα με τις κόρες του, οι οποίες ενθουσιάστηκαν με το project και ήθελαν να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότερο. Κόπηκαν οι πάσσαλοι – με μεγάλη ακρίβεια, στους οποίους στη συνέχεια καρφώθηκε ο τοίχος. Το ασύμμετρο σχήμα πρόκειται να γίνει κλειστό παράθυρο με plexiglass. Στο πίσω μέρος θα μπει και μια στήλη πολυκαρμπονικού φύλλου για να φωτίζεται παραπάνω ο εσωτερικός χώρος.

Μπήκε το πάτωμα και άρχισαν να φτιάχνονται και οι τοίχοι του δεντρόσπιτου, ενώ έφτασε και η στιγμή για τη σκεπή.

Το δενδρόσπιτο είναι σχεδόν έτοιμο. Μένουν τώρα οι βασικές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα η σκάλα, τα κάγκελα, τα παράθυρα. Στη συνέχεια, το σπιτάκι βάφτηκε με βερνίκι-συντηρητικό νερού, demi mat, διαφανές, οικολογικό.

Ίσως, όπως τονίζει και ο Γιάννος Κατσιριντάκης το πιο σημαντικό στοιχείο στην κατασκευή είναι η σκάλα. Ο ίδιος μετά από αρκετή έρευνα κατέληξε στο να κάνει μια σκάλα πλοίου όπως ονομάζεται. Μπήκε η κουπαστή στην σκάλα, φτιάχτηκε το κάγκελο, και ντύθηκαν κάποια εσωτερικά μέρη του σπιτιού.

Το σπιτάκι είναι έτοιμο και ήρθε η ώρα για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.

Δείτε το video:

Αναλυτικά η κατασκευή: treehouseplan.blogspot.gr

Επιμέλεια κειμένου: Ελεονώρα Κανάκη