Καλοκαίρι στην Παραμυθούπολη

Το παιδικό βιβλιοπωλείο της Παραμυθούπολης στη Θεσσαλονίκη βάζει δράση στο καλοκαίρι των παιδιών έως και τις 18 Ιουλίου, διοργανώνοντας το πιο πλήρες πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης!

Το καλοκαίρι στην Παραμυθούπολη εκτείνεται σε πέντε αυτοτελείς εβδομάδες. Κάθε παιδί, από 5 ως 11 ετών, μπορεί να συμμετέχει σε όποια ή όποιες εβδομάδες επιλέξει, όχι όμως σε χρονικό διάστημα μικρότερο από μία εβδομάδα.

Φέτος θα φιλοξενηθούν στο χώρο εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, μουσικής, ζωγραφικής, ιστορίας τέχνης, σκακιού, ρομποτικής, παιδικής λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής, τα οποία θα πραγματοποιηθούν από έμπειρους εκπαιδευτικούς.

Πιο συγκεκριμένα, οι θεματικές ενότητες της κάθε εβδομάδας είναι οι εξής:

23/6 – 27/6: μουσική – ρομποτική – παιδική λογοτεχνία

30/6 – 4/7: ρομποτική – ζωγραφική – παιδική λογοτεχνία

7/7 – 11/7: ρομποτική – ιστορία τέχνης – παιδική λογοτεχνία

14/7 – 18/7: δημιουργική γραφή – μουσική – παιδική λογοτεχνία

Τα εργαστήρια διαρκούν όλα 90 λεπτά, ενώ ο συνδυασμός τους διαφέρει ανά εβδομάδα, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή εναλλαγή στα ενδιαφέροντα των παιδιών. Σταθερό σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος παραμένει το 3ο Εργαστήρι (14.00 – 15.30) που είναι η Παιδική Λογοτεχνία (με ποικίλες δραστηριότητες και δημιουργικά παιχνίδια μέσα από βιβλία). Στο πρώτο μεγάλο διάλειμμα τα παιδιά, αφού φάνε το κολατσιό τους, έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στην αυλή οργανωμένα ομαδικά παιχνίδια, ενώ το δεύτερο διάλειμμα δίνει λίγο επιπλέον χρόνο για χαλάρωση.

Πληροφορίες: Ο αριθμός των παιδιών ανά τμήμα δε μπορεί να ξεπερνά τα 15 άτομα, ενώ το περιεχόμενο των εργαστηρίων προσαρμόζεται ανάλογα με τον ηλικιακό μέσο όρο χωρίς αυτό να αποκλείει και την εξατομικευμένη παρέμβαση, όπου αυτή κριθεί απαραίτητη.

Παιδικό βιβλιοπωλείο “Παραμυθούπολη”

Καβάφη 12, Θεσσαλονίκη

Η τιμή συμμετοχής ανά εβδομάδα είναι 60€ (50€ για αδερφάκια).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2310 690314 & 6945 122850

Επιμέλεια: Εβελίνα Συρίγου