Οι ανακαινισμένες πτέρυγες του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» [photos]

unnamed3

To 2014 αλλά και η φετινή χρονιά είναι χρονιές καλλιτεχνικής προσφοράς και δημιουργίας για το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Πόσο ωραίο είναι να βλέπεις  όμορφες και χαρούμενες εικόνες να κοσμούν χώρους που απευθύνονται σε παιδιά, και ειδικά χώρους όπως τα νοσοκομεία, δημιουργώντας έτσι μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Κάτι τέτοιο συνέβη στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

Το καλλιτεχνικό γραφείο B274BEES κι ο Νicola Delarte φιλοτέχνησαν τους εσωτερικούς χώρους σε δύο πτέρυγες του Νοσοκομείου καθώς και την αίθουσα του αξονικού τομογράφου, ενώ το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και φιλικό στα μάτια των μικρών φίλων και των γονιών τους που επισκέπτονται το νοσοκομείο.

unnamed2 unnamed

Λαμβάνοντας υπόψη τους την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της εγκατάλειψής του σε πολλές περιπτώσεις, ο Nicola Delarte μαζί με τους συνεργάτες του φιλοτέχνησαν τις πτέρυγες, έχοντας ως οδηγό την αγάπη για τη ζωγραφική παιδικών χώρων. Με τον τρόπο αυτό, κατάφεραν να δώσουν μια πνοή αισιοδοξίας και μια παραμυθένια ατμόσφαιρα στους άχρωμους τοίχους του νοσοκομείου.

Στην ακτινοδιαγνωστική πτέρυγα κυριαρχούν στον χώρο τα ζώα του δάσους, τα λιβάδεια και η φύση, ενώ στην πτέρυγα των έκτακτων περιστατικών το σκηνικό αλλάζει και μας… μεταφέρει στον ουρανό. Αερόστατα δίπλα σε ουράνια τόξα. Χρώματα και σχήματα, μορφές που έχουν καταφέρει να μετατρέψει τις δύο αυτές πτέρυγες σε παραμύθια για μικρούς αλλά και για μεγάλους. Τέλος, στην αίθουσα του αξονικού τομογράφου δόθηκε μεγάλη προσοχή στη ζωγραφική. Αιτία ήταν το γεγονός πως τα παιδιά χρειάζεται να παραμένουν σε αυτό τον χώρο αρκετή ώρα γι’ αυτό και η σκέψη ήταν να δημιουργηθεί μια ευχάριστη και χαρούμενη ατμόσφαιρα με το βυθό να πρωταγωνιστεί.

exoterika 03 exoterika 02

Την ανακαίνιση, τον καινούριο εξοπλισμό αλλά και τα έξοδα για τη φιλοτέχνηση της ακτινοδιαγνωστικής πτέρυγας ανάλαβε ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα», ένας σύλλογος με τεράστιο έργο, εδώ και αρκετές δεκαετίες. Στην προσπάθεια αυτή, η οικογενεια Κ. Καπετανάκη έκανε δωρεά τη ζωγραφική της πτέρυγας έκτακτων περιστατικών και ο ίδιος ο ζωγράφος Νicola Delarte εκτός των δύο αυτών έργων φιλοτέχνησε εθελοντικά την αίθουσα του αξονικού τομογράφου.

Εμείς οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε αυτές τις πρωτοβουλίες, ενώ ευχόμαστε κι ελπίζουμε να γίνουν σε όλη την Ελλάδα τέτοιου είδους ενέργειες.

axonikos 02