Οι Καλύτεροι Μπαμπάδες του Κόσμου [photos]

Το να γίνεις μπαμπάς είναι υπόθεση δευτερολέπτων. Το να είσαι καλός μπαμπάς όμως, κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι.  

Από την αρχαιότητα οι πατεράδες γίνονταν χαλί για τα παιδιά τους. Ο θεός Ήλιος της ελληνικής μυθολογίας οδηγούσε κάθε πρωί το πύρινο άρμα του στον ουρανό για να φωτίζει τη Γη. Όταν ο γιος του, Φαέθων, τον επισκέφθηκε στο παλάτι του μετά από μια αναζήτηση γεμάτη περιπέτειες, ο Ήλιος, γεμάτος χαρά, προσφέρθηκε να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του γιου του, θέλοντας ν’ αναπληρώσει έτσι το χαμένο χρόνο. Ο Φαέθων το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να τον αφήσει ο πατέρας του να ιππεύσει το πύρινο άρμα του και να μεταφέρει τον ήλιο από τη μία άκρη του ουρανού στην άλλη. Δεν θα σχολιάσω το ότι ακόμα και χιλιάδες χρόνια πριν ο γιος ήθελε απλά να κάνει μια βόλτα το αυτοκίνητο του μπαμπά, αλλά το ότι μετά από πολύ παρακάλι και μια καρδιά ραγισμένη, ο μπαμπάς λύγισε μπροστά στο σκυθρωπό μουτράκι του παιδιού του.

Πρέπει να ξέρεις πότε να είσαι σκληρός σαν πέτρα και πότε μαλακός σαν ζυμάρι, πρέπει πολλές φορές να είσαι σοφότερος κι από τον ίδιο σου τον εαυτό. Κυρίως όμως, πρέπει να μπορείς να μετατρέψεις τη θλίψη του παιδιού σου σε χαρά, έτσι που το πρόβλημα να χάνεται μέσα στο αθώο του μυαλό. Υπάρχουν πολλοί άπαιχτοι πατεράδες στον κόσμο κι ο λόγος που ξεχωρίζουν είναι γιατί υπάρχουν κι άλλοι που δεν τους φτάνουν ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι. Το παντοδύναμο Διαδίκτυο δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό του Hall Of Fame. Αυτή είναι μια λίστα από τους Καλύτερους Μπαμπάδες του Κόσμου, όπως διαμορφώθηκε από φωτογραφίες που ανέβηκαν κατά καιρούς στα σόσιαλ μίντια και συγκίνησαν εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

Πατέρας στην Κίνα κουβάλα κάθε μέρα για χιλιόμετρα τον ανάπηρο γιο του στους ώμους, για να τον πάει στο σχολείο.

Ένα ορφανό από μητέρα κοριτσάκι γκρίνιαζε στον μπαμπά του ότι δεν της έφτιαχνε ωραίους κότσους στα μαλλιά της. Τι έκανε; Παρακολούθησε μαθήματα σε σχολή αισθητικής κι έγινε εξπέρ.

Πατέρας έκανε τατουάζ πίσω από το αυτί το ένα εμφύτευμα ακοής, ίδιο μ’ αυτό που φορά η κόρη του, για να μη νιώθει άσχημα.

Ένας παραπληγικός γιος οργώνει τους μαραθωνίους και κάθε αθλητικό δρώμενο, χάρη στον πατέρα που οδηγεί το αναπηρικό του καροτσάκι.

Σπάνιο πράγμα να θέλει η κόρη να είναι ο λύκος. Κι ο κλήρος της Κοκκινοσκουφίτσας πέφτει στον μπαμπά, που ήταν σαν… το νόθο του Κάπτεν Ίγκλο και της Γκρέτελ.

Πατριός στο Χάλογουιν μετατρέπει το αναπηρικό καρότσι του 6χρονου γιου του σε τανκς.

Ποιος είπε ότι στα αμερικάνικα pancakes δεν ισχύει το τερπνόν μετά του ωφελίμου; Πατέρας δημιουργεί τις πιο «εκπαιδευτικές» λιχουδιές για τα παιδιά του στο πρωινό. Τουλάχιστον, αν μετά από χρόνια πετάξουν κανένα «Έλα να σου δείξω τη συλλογή με τις πεταλούδες μου», θα ξέρουν τι να πουν.

Όσο κουραστική κι αν ήταν η μέρα, ο μπαμπάς δεν ξεχνά ποτέ το καθήκον του.

8

Αυτός ο μπαμπάς δε θα χρειαστεί ποτέ να πει στα παιδιά του «Θα το φας όλο και μετά θα σηκωθείς».

9a

9b

9c

Αυτό το κοριτσάκι έχει πρόβλημα στο αριστερό μάτι κι ο μπαμπάς φροντίζει να’ ναι πολύ διασκεδαστικό.

11b

11c

Αυτό το κοριτσάκι είχε εκ γενετής σημάδια στο δέρμα του κι ο μπαμπάς έκανε τατουάζ αντίστοιχα σημάδια στα πόδια του για να μη νιώθει η κόρη του διαφορετική.

12a

Κάθε μέρα για 2 χρόνια, ο μπαμπάς ζωγράφιζε στη σακούλα του κολατσιού του γιου του τα αγαπημένα του καρτούν.

15a

15b

15c

Αυτός ο μπαμπάς κάνει τατουάζ τις ζωγραφιές του γιου του απ’ όταν ήταν 5 χρονών.

 10

Το κοριτσάκι έκανε μια εγχείριση στο χέρι της και πριν ξυπνήσει από τη νάρκωση, ο μπαμπάς της της είχε στο προσκεφάλι της το αγαπημένο αρκουδάκι της με δεμένο το χέρι για να είναι ίδιοι.

13

 Πηγή