«Πάρκο Δεινοσαύρων» στο Πολιτιστικό Πάρκο

______ 6 - _____ ___________ αντίγραφο

Το Πολιτιστικό Πάρκο, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων του, διοργανώνει την έκθεση «Πάρκο Δεινοσαύρων» το χρονικό διάστημα 21 Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η εποχή των Δεινοσαύρων», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, υπό την επιστημονική επίβλεψη ειδικών επιστημόνων μεγάλων πανεπιστημίων της Ελλάδας. Πλήθος εντυπωσιακών ζώων κοσμούν την έκθεση, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής στον Πλανήτη μας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό, η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν έως και σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης Βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και για την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η ξενάγηση γίνεται από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό και η διάρκεια της είναι 55’. Πέραν της ξενάγησης τα παιδιά θα συμμετέχουν σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για περίπου 25’.

Το πρόγραμμα «Η Εποχή των Δεινοσαύρων» προσφέρεται τις καθημερινές σε σχολεία, ενώ τα Σαββατοκύριακα (Νοέμβριος – Μάρτιος) και την περίοδο των Χριστουγέννων (19/12 – 10/01) , σε ιδιώτες.

Διάθεση εισιτηρίων:

Aπό την είσοδο του Πολιτιστικού Πάρκου και από το viva.gr

Για περισσότερες πληροφορίες

16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο – Κερατέα

Τηλεφωνικό κέντρο: (0030) 22990 – 47999 / 22990 – 67999 /22990 – 67770

E-mail: [email protected] / www.politistikoparko.com

3