Βιβλίο: Στην κουζίνα των γεύσεων

9786180107074-1000-1025206

Το «Στην κουζίνα των γεύσεων», είναι το πρώτο βιβλίο της food blogger Ερμιόνης Τυλιπάκη, στο οποίο μας ξεναγεί στη δική της κουζίνα, με απλές και γρήγορες συνταγές.

Χρησιμοποιεί υλικά που μπορούμε να προμηθευτούμε εύκολα και οι προτάσεις της καλύπτουν όλα τα γούστα και όλες τις περιστάσεις. Από ιδιαίτερα πρωινά, σνακ και προτάσεις για το καθημερινό τραπέζι, μέχρι ευφάνταστα πιάτα για το τραπέζι του σαββατοκύριακου, γλυκά που ενθουσιάζουν αλλά και ιδέες για τον μπουφέ και το πάρτι.

Πίτσα με λαχανικά

Το βιβλίο της Ερμιόνης Τυλιπάκη Στην κουζίνα των γεύσεων κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και θα το βρείτε εδώ.

Γλυκό τοστ με τσουρέκι και cranberries

Ερμιόνη Τυλιπάκη φωτό

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ερμιόνη Τυλιπάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι χημικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη και Τεχνολογία των Υλικών. Η ίδια δηλώνει πως είναι εργαζόμενη μαμά και ενθουσιώδης food blogger, και πως η οικογένειά της αποτελεί την κύρια πηγή έμπνευσής της. Από τον Ιούνιο του 2011 γράφει και επιμελείται το blog «The one with all the tastes», όπου προτείνει εύκολες συνταγές, αλμυρές και γλυκές, απλές ως προς τα υλικά και την εκτέλεση, πρωτότυπες ωστόσο και όμορφες. Διακρίθηκε στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τα TGI Friday΄s και τα Greek food blogs τον Οκτώβριο του 2012. Συνταγές της δημοσιεύονται στο ηλεκτρονικό περιοδικό Cook Craft Create. Στον ελεύθερο χρόνο της παρακολουθεί σεμινάρια μαγειρικής και ενημερώνεται για τις τελευταίες τάσεις στο food styling και στη φωτογράφιση φαγητών από βιβλία και από το διαδίκτυο. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο – και ελπίζει όχι το τελευταίο της…