Χρωματιστά βότσαλα παραλίας

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, και ευχόμαστε σύντομα όλοι να βρεθείτε – και να ξεκουραστείτε σε μια όμορφη παραλία! Με αφορμή λοιπόν τις καλοκαιρινές αποδράσεις, θα δούμε πως εύκολα και δημιουργικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βότσαλα παραλίας.

γράφουν οι Αλεξία & Σοφία Βερνίκου

Ξεκινήστε απλά, επιλέγοντας παρέα με τα παιδιά σας βότσαλα από τη παραλία στην οποία θα βρίσκεστε. Στη συνέχεια οι επιλογές είναι πολλές!

1. Ζωγραφίστε παρέα με τα παιδιά σας τις πέτρες, απλά και εύκολα με κιμωλία.

2. Δημιουργήστε την αλφάβητο ζωγραφίζοντας τα γράμματα σε βότσαλα και παίξτε μαθαίνοντας τα γράμματα ή δημιουργήστε δικές σας λέξεις παρέα.

3. Παίξτε τρίλιζα! Φτιάξτε παρέα τα πιόνια ζωγραφίζοντας διαφορετικά σχέδια πάνω στα βότσαλα. Την τρίλιζα μπορείτε και απλά να την δημιουργήσετε με το χέρι σας πάνω στην άμμο.

4. Ψάξτε παρέα για ομοιόμορφες τριγωνικές πέτρες, και φτιάξτε μαζί με τα παιδιά σας μια… πίτσα! Στη συνέχεια παίξτε παιχνίδι προσποίησης σε ιταλικό εστιατόριο!

5. Φτιάξτε, ζωγραφίζοντας βότσαλα και πέτρες, τη δική σας μικρή πόλη! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν.

Από εμάς καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές, καλή ξεκούραση, καλή δημιουργικότητα, καλά παιχνίδια… και πάνω από όλα καλά να περνάτε!

Αλεξία & Σοφία Βερνίκου

Η Αλεξία έχοντας σπουδάσει ψυχολογία στην Αμερική είναι οικογενειακή ψυχολόγος και συνιδιοκτήτρια των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά Μy Playce. Έχει σύζυγο τον Κώστα και κόρη τη Νεφέλη, και συχνά τους «χρησιμοποιεί» ως ζωντανά παραδείγματα για να περάσει το μήνυμά της! Η Σοφία σπούδασε marketing και διοίκηση επιχειρήσεων στην Αμερική και την Ιταλία, και μετά από χρόνια εμπειρίες στο χώρο του εμπόριου δημιούργησε το www.babyglitter.gr, ένα online store με είδη για παιδιά. Είναι παντρεμένη με τον Κωστή, και της αρέσει να ταξιδεύει όπου και όποτε μπορεί. Μοιάζουμε πολύ, όμως είμαστε αρκετά διαφορετικές – όπως και τα περισσότερα αδέλφια τελικά! Γράφουμε και οι δύο στο www.babyglitter.gr/blog, απευθυνόμενές κυρίως σε μαμάδες, οπότε τώρα είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που θα έχουμε και μπαμπάδες αναγνώστες. Έχοντας εσάς και μόνο στο μυαλό μας, θα σας παρουσιάζουμε εύκολες, πρακτικές και δημιουργικές ιδέες με στόχο να περνάτε όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο χρόνο μαζί με τα παιδιά σας. Προτάσεις που θα ευχαριστούν τόσο εσάς όσο και τα παιδιά σας, ενώ παράλληλα, θα σας βοηθήσουμε να κερδίσετε «πόντους» όχι μόνο ως μπαμπάδες αλλά και ως σύζυγοι! Πιστεύουμε πως ο ρόλος του μπαμπά είναι καθοριστικός στην οικογένεια. Και αν και πολλές φορές μοιάζει να έχετε πέσει σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα, η αλήθεια είναι πως σας έχουν μεγάλη ανάγκη!