Μπαμπάς μόνος στην κουζίνα: Φτιάχνει πρωινό

Η αλήθεια είναι πως δουλεύω κάθε μέρα, ώρες ατέλειωτες και γυρνάω σπίτι αργά… Ευτυχώς είμαστε δεμένη οικογένεια και παρότι δεν προσφέρω σε δουλειές σπιτιού, σκούπισμα, σφουγγάρισμα, μαγείρεμα κ.λ.π, ποτέ μα ποτέ δεν ακούω γκρίνια.

Γράφει ο Γιώργης,

Αυτό βέβαια με κάνει να θέλω να τους προσφέρω συχνά στιγμές έκπληξης. Ναι! Είμαι μπαμπάς χωρίς ταμπού και θέλω να βλέπω τη γυναίκα μου να χαμογελάει πονηρά από έκπληξη και να χαζογελάει γιατί δεν το περίμενε (μεταξύ μας λατρεύω να με βλέπουν τα παιδιά ως ήρωα χαχα).

Μία ακόμη παραδοχή είναι πως είμαι γκατζετάκιας. Τρελαίνομαι για γκάτζετ παντός τύπου. Επίσης, τρελαίνομαι για το φαγητό. Έτσι όταν είδα στο φυλλάδιο του Lidl γκάτζετ πρωινού, ήξερα πως η επόμενη μου έκπληξη ήταν να ετοιμάσω πρωινό για την οικογένεια μου!

Πήρα, φρυγανιέρα (συσκευή που φρυγανίζει το τοστ), βραστήρα νερού (είχε χαλάσει ο δικός μας και βρήκα ευκαιρία), τσέρκι σε σχήματα για τα τηγανητά αυγά, τηγάνι μικρό ειδικό για αυγά & μπέικον, βραστήρα αυγών (τρελαίνομαι στη σκέψη ότι έχω βρει τέτοιο γκάτζετ)…

Τι θα ετοιμάσω:

Βραστά αυγά, τηγανητά αυγά, pancakes, ψητό ψωμί με μαρμελάδα, τηγανητό μπέικον για εμένα και τη γυναίκα μου. Τοστ με αβοκάντο & βραστό αυγό. Φρυγανισμένο ψωμί και σπιτική πραλίνα φουντουκιού. Γάλα με δημητριακά και φρουτάκια.

Συνταγές σας έχω παρακάτω! Είναι εύκολες. Ή έτσι τις βρίσκω εγώ! Αυτό που αγχώνει είναι η κουζίνα μετά… Νομίζω πρέπει να επιβάλλω στον εαυτό μου να ακολουθήσω τη συμβουλή: «Ένα μαγειρεύω, ένα πλένω», γιατί αλλιώς η πρωινή έκπληξη θα γίνει πρωινή μάχη!

Πάντως το αποτέλεσμα αξίζει! Γιατί τρώγοντας μαζί η οικογένεια δημιουργεί αναμνήσεις που δεν ξεχνώνται! Και αξίζει… αξίζει να ξυπνήσω πρωί, να κουραστώ λιγάκι, να προσπαθήσω και να κάνω μία υπέρβαση για να τους δω να με κοιτάνε σαν «χαζοπούλια» γεμάτα χαρά όταν ξυπνήσουν…

Δοκιμάστε το κι εσείς! Επίσης πείτε μου καμιά έξτρα ιδέα πρωινού! #μπαμπάδεςΕνωμένοι

Τι θα χρειαστώ και τι θα κάνω:

Pancakes με γιαούρτι και φρούτα

-2  κούπες αλεύρι3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

-1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

-1 μπέικιν

-1 1/2 κούπα γάλα

-2 αυγά

-3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν και ανακατεύεις. Ανοίγεις μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνεις το αυγό χτυπημένο, το γάλα και το βούτυρο.

Χτυπάς καλά με το μίξερ να μη μείνουν καθόλουυ γρομπαλάκια γιατί θα μας βγουν στο τηγάνι.

Η ζύμη πρέπει να είναι ένας πηχτός χυλός. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς λίγο περισσότερο γάλα ή αλεύρι ανάλογα με το αλεύρι που χρησιμοποιείς.

Τοστ με αβοκάντο με βραστό αυγό

-2 φέτες ψωμί GeaBakery

-1 μικρό ώριμο αβοκάντο

-1κ.γ. κουρκουμά

-1κ.γ. ελαιόλαδο

-Αλάτι

-Πιπέρι

-1 βραστό αυγό

Εκτέλεση: Κόψτε το αβοκάντο σας στη μέση κατά μήκος, αφαιρέστε το κουκούτσι, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τη σάρκα του και αφού την τοποθετήσετε σε ένα μπολ, λιώστε τη με 1 πιρούνι. Στο αβοκάντο που μόλις λιώσατε, προσθέστε το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά και το αλάτι, ανακατεύοντας με το πιρούνι σας μέχρι τα υλικά να ενωθούν.

Φρυγανίστε τα ψωμάκια σας είτε σε συσκευή φρυγανίσματος, είτε στο φούρνο. Στη δεύτερη περίπτωση τα τοποθετείτε στο φούρνο με ελάχιστο ελαιόλαδο στους 200 βαθμούς και τα ελέγχετε με ένα πιρούνι για να δείτε πόσο τραγανά έχουν γίνει, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Μόλις τα ψωμάκια σας είναι έτοιμα, απλώνετε επάνω τους το μείγμα με το αβοκάντο και τα κόβετε στα δύο. Στη συνέχεια, κόβετε το βραστό αυγό σας σε ροδέλες και τις απλώνετε στο κάθε ψωμάκι, πασπαλίζοντας στο τέλος με πιπέρι.

Tip

Αν η επιφάνεια του αβοκάντο υποχωρεί ελαφρά αν το πιέσουμε λίγο, τότε έχει ωριμάσει όσο θα έπρεπε. Αν έχει ωριμάσει παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε, τότε θα διαπιστώσετε ότι το αισθάνεστε μαλακό, χωρίς καν να το πιέσετε.

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

-2 κούπες ψημένα φουντούκια , χωρίς φλοίδα

-1/4 κούπες ζάχαρη λευκή

-450 γρ σοκολάτα 60% κακάο, χοντροκομμένη

-110 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

-1 κούπα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

-1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:  Σε μεγάλο μούλτι βάλτε τα φουντούκια και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν μια μαλακιά πάστα. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει καλά προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν καλά.

Προσθέστε μέσα την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και μετά την πάστα φουντουκιού. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά, ρίξτε τη σπιτική «νουτέλα» σε καθαρά βάζα των 250ml (εγώ χρησιμοποίησα τέσσερα).

Μπορείτε να την απολαύσετε πάνω σε ψωμί, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το να τη φάτε με το κουτάλι! Την πραλίνα την αποθηκεύετε στο ψυγείο για 1 με 1μιση μήνα (αν προλάβετε) και για μεγαλύτερη απόλαυση την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 1/2 ώρα πριν την καταναλώσετε!