Μόνος μπαμπάς στην κουζίνα – Αφράτη ομελέτα σουφλέ

 DSC_0041

Μία εύκολη συνταγή για την τέλεια ομελέτα με τυρί και πιπεριά.

Κείμενο και Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοπαράνης

Σε σχέση με μια απλή ομελέτα βουτύρου, στη συγκεκριμένη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε και λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος. Μια ακόμη διαφορά είναι το γεγονός ότι γίνεται πιο αφράτη και χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο στο ψήσιμο. Αν τη θέλετε πραγματικά αφράτη και φουσκωτή, μπορείτε να την ψήσετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για είκοσι τουλάχιστον λεπτά.

Tips & Tricks πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα:

– Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνετε κάτι με όλα εκείνα τα μικρά κομμάτια τυριών που μένουν στο ψυγείο στο τέλος της εβδομάδας.

– Κρατήστε αυτή τη βασική συνταγή και γίνεται δημιουργικοί. Το τυρί είναι βασικό συστατικό για ασυναγώνιστη «μαστιχωτή» υφή στο σερβίρισμα. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά. Το φρέσκο κρεμμυδάκι, ο αρακάς, ο δυόσμος, οι πατάτες, αλλά και κομμάτια από το χτεσινό κοτόπουλο ταιριάζουν τέλεια. Αυτά βάλτε τα στην αρχή, πριν τα αβγά.

– Μην το παρακάνετε με τα υλικά. Το μέτρο είναι η βασική αρχή στη μαγειρική. Ορίστε τα δικά σας όρια. Ένα τυρί, ένα λαχανικό κι ένα μυρωδικό είναι ιδανικός συνδυασμός.

– Ο αγαπημένος μου συνδυασμός είναι το παλαιωμένο cheddar και το σχοινόπρασο, τα οποία προσθέτω ωμά κατά το σερβίρισμα.

DSC_0046

Υλικά για μία ομελέτα

– 3 αβγά
– 100 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
– 1 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
– 50 γρ. βούτυρο σε μικρά κομμάτι  και λίγο ακόμη για το τηγάνι
– αλάτι και πιπέρι
– μία πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
– 50 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
– φυλλαράκια βασιλικού

DSC_0044 b

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε το τηγάνι, βάζουμε τις πιπεριές και ανάβουμε το μάτι στο 3. Σπάμε τα αβγά σ’ ένα βάζο που κλείνει καλά και χτυπάμε καλά τα υλικά. Βάζουμε όλα στο τηγάνι. Το σκεπάζουμε με ένα καπάκι και το αφήνουμε τοεκεί για 5 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε το τυρί και σκεπάζουμε ξανά το τηγάνι με το καπάκι για άλλα 7 λεπτά. Χρησιμοποιούμε μία μαλακή σπάτουλα για να σερβίρουμε. Σερβίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού.

DSC_0029