Το ψητό μπρόκολο είναι ένα από τα πιο νόστιμα πράγμα που υπάρχουν στον κόσμο. Ο συνδυασμός του με αβγά είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει για πρωινό.
Κείμενο και φωτογραφίες: Δημήτρης Κοπαράνης
Η συνταγή αυτή είναι τόσο απλή που το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξετε τα πιο καλά και φρέσκα αβγά που μπορείτε να βρείτε και να ανάψετε το φούρνο. Μέχρι να τελειώσετε με το πρωινό πλύσιμο και ξύρισμα θα είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Ας ξεκινήσουμε:
Υλικά
2 αβγά
λίγο μπρόκολο
ελαιόλαδο
λεμόνι
αλάτι κα πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε λίγο λάδι σε ένα μικρό ταψάκι (σκεύος, πήλινο κτλ.). Σπάστε δύο αβγά και μερικές φούντες μπρόκολου. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για δέκα τουλάχιστον λεπτά ή μέχρι τα αβγά να έχουν τον επιθυμητό βαθμό ψησίματος. Σερβίρετε με μερικές σταγόνες λεμονιού, ζεστό ψωμί και ελαιόλαδο. Καλή όρεξη!
Για ένα σούπερ πρωινό μπορείτε να συνδυάσετε τα αβγά σας με την κρέμα γιαουρτιού με πορτοκάλι, τριαντάφυλλο και σιρόπι ροδιού και το κέικ με πορτοκάλι και ινδοκάρυδο.

Το φαγητό είναι η μεγάλη μου αγάπη και η βασική μου απασχόληση. Food blogger, food editor, μάγειρας, το φαγητό είναι πολλά περισσότερα από ένα γεμάτο πιάτο ή μία κατσαρόλα. Η γευστική μου ταυτότητα διαμορφώθηκε μέσα από έρευνα και συνεχείς δοκιμές, πειραματισμούς, διάβασμα και γευστικές δοκιμές. Αγαπώ τις απλές, καθαρές και «άγριες» γεύσεις, τα υλικά στην απλούστερη μορφή τους, τα πιάτα που έχουν να διηγηθούν μία ιστορία. Τα αγαπαπημένα υλικά είναι τα όσπρια, τα λαχανικά από τον κήπο, τα άγρια χόρτα, τα ελαιόλαδα και το χιούμορ. Μαγειρεύω για το Estrella: Tapas & Tapes. Κείμενα μου φιλοξενούνται στα περιοδικά GLOW και Parallaxi, διδάσκω μαγειρική σε ενήλικες και παιδιά στη σχολή Μαρμίτα και συνεργάζομαι με τη Geographical και το superdad.gr.