Μόνος μπαμπάς στην κουζίνα – Κέικ με κρέμα & φρέσκα φρούτα

Εύκολο κέικ με κρέμα καραμέλας γάλακτος και φρέσκα φρούτα

Κείμενο και φωτογραφίες: Δημήτρης Κοπαράνης

 

Το κέικ αυτό ακολουθεί τις βασικές αρχές της ανδρικής μαγειρικής. Να γίνεται γρήγορα, χωρίς πολύ χαμό και να είναι über λιμπιστερό. Αυτό είναι το αγαπημένο μου ανοιξιάτικο cake και μπορεί να γίνει για πλάκα. Ειδικά αν έχετε πάντα έτοιμη στο ντουλάπι σας λίγη καραμέλα γάλακτος.

για την καραμέλα γάλακτος
2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Πάρτε τις κονσέρβες, βάλτε τες σε μία κατσαρόλα, γεμίστε την κατσαρόλα με νερό -τόσο ώστε να τις σκεπάζει-  κλείστε το καπάκι και βράστε τες για 40 λεπτά. Αφήστε τες στο πλάι να κρυώσουν. Κρατήστε τη μία από τις δύο για μελλοντική χρήση.

για το κέικ
υλικά για μία μεγάλη φόρμα

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
2 συσκευασίες βανίλιας
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
2 αβγά χτυπημένα με το πιρούνι
1 κούπα γιαούρτι
1 πορτοκάλι, το ξύσμα και το χυμό του
μερικές φράουλες και λίγα βατόμουρα

Εκτέλεση

Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε και αλευρώστε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε. Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα ξηρά υλικά και σε ένα άλλο τα υγρά. Ενώστε τα, αναμείξτε τα και ρίξτε το μείγμα στη φόρμα. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Τσεκάρετε το ψήσιμο (αφού περάσει η ώρα) βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ. Θα πρέπει να βγαίνει στεγνό. Βγάλτε τη φόρμα, αναποδογυρίστε την σε μία πιατέλα και μην περιμένετε να κρυώσει. Ανοίξτε τη μια κονσέρβα και αδειάστε την κρέμα καραμέλας γάλακτος με μεγάλες κουταλιές. Διακοσμήστε με φράουλες και βατόμουρα.

Συμβουλή: Αν οι φράουλες είναι πολύ μεγάλες δε θα σταθούν εύκολα. Στηρίξτε τες χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες.