Αν σας αρέσει η μηλόπιτα, αυτή η ομέλετα θα σας ξετρελάνει..
Κείμενο και Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοπαράνης
Είμαι σίγουρος πως ένα μήλο πάντα θα υπάρχει στην κουζίνα μας αυτές τις μέρες, ενώ η μυρωδιά της κανέλας είναι ό,τι καλύτερο για εκείνα τα βροχερά χειμωνιάτικα πρωϊνά.
Υλικά για μία ομελέτα
1 μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. καρύδια σπασμένα
2 κ.σ. βούτυρο
2 αβγά
1 κ.σ. καρύδα σε flakes
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ανάβουμε το μάτι στο 3. Μόλις το βούτυρο αρχίζει να λιώνει, απλώνουμε τα μήλα προσεκτικά στο τηγάνι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα και καρύδια και σκεπάζουμε ξανά για λίγα λεπτά το τηγάνι με το καπάκι, μέχρι η ζάχαρη να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Χτυπάμε τα αβγά με την καρύδα και απλώνουμε το μείγμα στο τηγάνι. Σκεπάζουμε με το καπάκι για 10 λεπτά. Χρησιμοποιούμε μία μαλακή σπάτουλα για το σερβίρισμα.
Το φαγητό είναι η μεγάλη μου αγάπη και η βασική μου απασχόληση. Food blogger, food editor, μάγειρας, το φαγητό είναι πολλά περισσότερα από ένα γεμάτο πιάτο ή μία κατσαρόλα. Η γευστική μου ταυτότητα διαμορφώθηκε μέσα από έρευνα και συνεχείς δοκιμές, πειραματισμούς, διάβασμα και γευστικές δοκιμές. Αγαπώ τις απλές, καθαρές και «άγριες» γεύσεις, τα υλικά στην απλούστερη μορφή τους, τα πιάτα που έχουν να διηγηθούν μία ιστορία. Τα αγαπαπημένα υλικά είναι τα όσπρια, τα λαχανικά από τον κήπο, τα άγρια χόρτα, τα ελαιόλαδα και το χιούμορ. Μαγειρεύω για το Estrella: Tapas & Tapes. Κείμενα μου φιλοξενούνται στα περιοδικά GLOW και Parallaxi, διδάσκω μαγειρική σε ενήλικες και παιδιά στη σχολή Μαρμίτα και συνεργάζομαι με τη Geographical και το superdad.gr.