Μόνος μπαμπάς στην κουζίνα – Γλυκιά ομελέτα με μήλα και κανέλα

DSC_0060

Αν σας αρέσει η μηλόπιτα, αυτή η ομέλετα θα σας ξετρελάνει..

Κείμενο και Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοπαράνης

Είμαι σίγουρος πως ένα μήλο πάντα θα υπάρχει στην κουζίνα μας αυτές τις μέρες, ενώ η μυρωδιά της κανέλας είναι ό,τι καλύτερο για εκείνα τα βροχερά χειμωνιάτικα πρωϊνά.

Υλικά για μία ομελέτα

1 μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. καρύδια σπασμένα
2 κ.σ. βούτυρο
2 αβγά
1 κ.σ. καρύδα σε flakes

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ανάβουμε το μάτι στο 3. Μόλις το βούτυρο αρχίζει να λιώνει, απλώνουμε τα μήλα προσεκτικά στο τηγάνι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα και καρύδια και σκεπάζουμε ξανά για λίγα λεπτά το τηγάνι με το καπάκι, μέχρι η ζάχαρη να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Χτυπάμε τα αβγά με την καρύδα και απλώνουμε το μείγμα στο τηγάνι. Σκεπάζουμε με το καπάκι για 10 λεπτά. Χρησιμοποιούμε μία μαλακή σπάτουλα για το σερβίρισμα.

DSC_0048b