Πέντε διαφορετικά είδη ντομάτας, με δύο διαφορετικούς τρόπους, αυτή η ντοματοσαλάτα είναι αξεπέραστη. Φτιάξτε αρκετά ψητά ντοματίνια και φυλάξτε τα στο ψυγείο για μελλοντική χρήση, θα σας λύσουν τα χέρια.
Κείμενο και φωτογραφίες: Δημήτρης Κοπαράνης
Υλικά για μία μεγάλη σαλάτα
– δέκα κόκκινα ντοματίνια Lucia baby
– μερικά χρωματιστά ντοματίνια Lucia snack κομμένα στη μέση
– μία ντομάτα Lucia κομμένη στη μέση
– μισό αβοκάντο σε κύβους
– ένα αγγούρι, χωρίς τους σπόρους του σε φέτες
– μία πιπεριά σε κύβους, θα μπορούσε να ήταν και καυτερή
– ένα κρεμμύδι σε φέτες
– μερικές ελιές
– βασιλικός
– μαϊντανός
– 8 κ.σ. ελαιόλαδο
– 4 κ.σ. ξύδι
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα καυτό τηγάνι και χωρίς καθόλου λάδι, ψήστε τα ντοματίνια, μέχρι να αρχίσουν να σκάνε. Όπως είναι καυτά, βάλτε τα σε ένα μπολ, περιχύστε τα με το λάδι, το ξύδι, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, τις ελιές, το αλάτι, το πιπέρι και αφήστε τα μέχρι να σερβίρετε. Μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να φυλάξετε το βάζο στο ψυγείο για αρκετές μέρες.
Σε ένα μπολ, βάλτε τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέστε τα ψητά ντοματίνια και λίγο από τα υγρά τους. Σερβίρετε με ζεστό ψωμί, κατίκι ή φέτα.

Το φαγητό είναι η μεγάλη μου αγάπη και η βασική μου απασχόληση. Food blogger, food editor, μάγειρας, το φαγητό είναι πολλά περισσότερα από ένα γεμάτο πιάτο ή μία κατσαρόλα. Η γευστική μου ταυτότητα διαμορφώθηκε μέσα από έρευνα και συνεχείς δοκιμές, πειραματισμούς, διάβασμα και γευστικές δοκιμές. Αγαπώ τις απλές, καθαρές και «άγριες» γεύσεις, τα υλικά στην απλούστερη μορφή τους, τα πιάτα που έχουν να διηγηθούν μία ιστορία. Τα αγαπαπημένα υλικά είναι τα όσπρια, τα λαχανικά από τον κήπο, τα άγρια χόρτα, τα ελαιόλαδα και το χιούμορ. Μαγειρεύω για το Estrella: Tapas & Tapes. Κείμενα μου φιλοξενούνται στα περιοδικά GLOW και Parallaxi, διδάσκω μαγειρική σε ενήλικες και παιδιά στη σχολή Μαρμίτα και συνεργάζομαι με τη Geographical και το superdad.gr.