Δε γνωρίζω κάποιον που να μην αγαπάει το καρπούζι. Κάντε τη ζωή σας ευκολότερη κόβοντας το σε κομμάτια που θα φυλάξτε στο ψυγείο. Είναι ό,τι καλύτερο για πρωϊνό ή μετά τον απογευματινό ύπνο. Σε αυτή την εκδοχή το καρπούζι, με τα άγουρα ροδάκινα και τo τυρί φέτα, δημιουργούν μία αξέχαστη σαλάτα.
Κείμενο και φωτογραφίες: Δημήτρης Κοπαράνης
Υλικά για 4 άτομα
για τη βινεγκρέτ βασιλικού
– 10 φυλλαράκια βασιλικού σε μεγάλα κομμάτια
– 2 κ.σ. χυμό καρπουζιού
– 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
– μισή κούπα ελαιόλαδο
– 2 σταγόνες ταμπάσκο
– 500γρ καρπούζι σε κύβους
– 3 ροδάκινα σε λεπτές φέτες
– λίγα κεράσια
– 100γρ φέτα
για το ζελέ λεμόνι
– 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
– 500ml ζεστό νερό
Εκτέλεση
Eτοιμάστε το ζελέ λεμόνι ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία και αφήστε το στο ψυγείο να σφίξει. Ετοιμάστε τη σάλτσα βάζοντας σε ένα βάζο όλα τα υλικά και κουνώντας μέχρι να έχετε μία σάλτσα. Σε ένα μπολ αδειάστε τη μισή ποσότητα της σάλτσας, βάλτε τα υλικά της σαλάτας και προσθέστε την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Ανακατέψτε, με τη φέτα και το ζελέ λεμόνι και σερβίρετε.
Tip: Ετοιμάστε μεγαλύτερη ποσότητα από τη σάλτσα και κρατήστε την για μελοντική χρήση.

Το φαγητό είναι η μεγάλη μου αγάπη και η βασική μου απασχόληση. Food blogger, food editor, μάγειρας, το φαγητό είναι πολλά περισσότερα από ένα γεμάτο πιάτο ή μία κατσαρόλα. Η γευστική μου ταυτότητα διαμορφώθηκε μέσα από έρευνα και συνεχείς δοκιμές, πειραματισμούς, διάβασμα και γευστικές δοκιμές. Αγαπώ τις απλές, καθαρές και «άγριες» γεύσεις, τα υλικά στην απλούστερη μορφή τους, τα πιάτα που έχουν να διηγηθούν μία ιστορία. Τα αγαπαπημένα υλικά είναι τα όσπρια, τα λαχανικά από τον κήπο, τα άγρια χόρτα, τα ελαιόλαδα και το χιούμορ. Μαγειρεύω για το Estrella: Tapas & Tapes. Κείμενα μου φιλοξενούνται στα περιοδικά GLOW και Parallaxi, διδάσκω μαγειρική σε ενήλικες και παιδιά στη σχολή Μαρμίτα και συνεργάζομαι με τη Geographical και το superdad.gr.