Μόνος μπαμπάς στην κουζίνα – Tο πιο εύκολο birthday cake

Πάντα υπάρχει μία αφορμή για να φάμε ένα κέικ. H συνταγή αυτή μπορεί να σταθεί ως ένα απλό κέικ πρωϊνού αλλά και να γίνει μία τετραόροφη τούρτα γενεθλίων. Επίσης γίνεται με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι ενώ με μερικά extras κλέβει τις εντυπώσεις όπου και αν σερβιριστεί.

Κείμενο και φωτογραφίες: Δημήτρης Κοπαράνης

Υλικά για μία τούρτα 18 εκ.
(για την τούρτα της φωτογραφίας θα χρειαστεί να διπλασιάσετε τις ποσότητες και να ψήσετε δύο κέικ)

– 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κ.γ. baking powder
– 115 γρ βούτυρο μαλακό
– 115 γρ ζάχαρη άχνη
– 2 αβγά

για την κρέμα βατόμουρο

– 500 γρ τυρί κρέμα
– 100 γρ ζάχαρη άχνη
– 4 κ.σ. γάλα πλήρες
– 1 κούπα βατόμουρα

για το σιρόπι

– 2 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο
– 1 κούπα ζεστό νερό

για το σερβίρισμα

– 100 γρ λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνεται τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και τo baking powder. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα αβγά. Αυτά τα ρίχνεται ένα τη φορά. Στο τέλος ενώνετε τα δύο μείγματα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και κόβεται στα δύο με ένα μαχαίρι του ψωμιού. Θα έχετε 4 κομμάτια.

Ετοιμάζετε την κρέμα χτυπώντας το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το γάλα. Όταν έχετε μία αφράτη κρέμα, προσθέτετε τα βατόμουρα και ανακατεύετε με τα φρούτα. Ετοιμάζετε το σιρόπι διαλύοντας τη μαρμελάδα στο νερό.

Βάλτε το πρώτο κέικ σε ένα πιάτο, όχι σε αυτό που θα χρησιμοποιήσετε για το σερβίρισμα. Απλώστε με ένα κουτάλι το σιρόπι, προσέχοντας να βρέξετε καλά τα πιο σκληρά σημεία. Απλώστε μία στρώση κρέμας. Συνεχίσετε με τα υπόλοιπα κομμάτια. Καλύψτε το κέικ με την κρέμα και βάλτε την στο ψυγείο. Όταν είστε έτοιμοι για να σερβίρετε διακοσμήστε με τη λυωμένη σοκολάτα.