Παιδικά γενέθλια: Tα ατομικά γλυκά και η σοκολατένια τούρτα που θα λατρέψουν όλοι!

Ψηλά καπελάκια και πλατιά χαμόγελα, πολύχρωμα πακέτα με δώρα, καπελάκια, καραμούζες, οικογενειακές αγκαλιές και μυρωδάτες κουζίνες… Τα γενέθλια είναι μια μέρα που έρχεται να συναρπάσει όλες τις αισθήσεις. Με τη γεύση φυσικά να πρωταγωνιστεί, μέσα από συνταγές που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!

Σήμερα τα μάτια του δείχνουν πιο αστραφτερά από κάθε άλλη μέρα! Το «καμάρι» μας έχει γενέθλια και το πανέμορφο πρόσωπό του φωτίζει ένα τεράστιο χαμόγελο. Αυτή είναι η μέρα του παιδιού μας – και είναι και για μας μια σπουδαία ευκαιρία να του δείξουμε με κάθε… επισημότητα το πόσο σημαντικό είναι!

Τα δώρα είναι ένα σημαντικό μέρος της χαράς του παιδιού – με μεγαλύτερο «δώρο» τα χαρούμενα πρόσωπα γύρω του. Μαζί με αυτά, η μέρα γίνεται ακόμα πιο σπουδαία, το τραγούδι γύρω από την τούρτα πιο δυνατό κι ενθουσιώδες, η χαρά διπλή και τρίδιπλη! Γι’ αυτό έχουμε ήδη φροντίσει να είναι έτοιμα τα κεράσματα για τους φίλους στο σχολείο ή στη δραστηριότητα της μέρας… και φυσικά η τούρτα για το πάρτι. Το σύμβολο αυτής της τόσο σημαντικής μέρας.

Και τι θα ήταν καλύτερο από την πιο χαρακτηριστική μπισκοτένια γεύση της παιδικής ηλικίας, ώστε να εμπλουτίσουμε με αυτήν το γλυκό μενού μιας μέρας γενεθλίων; Τα κλασικά Μιράντα Παπαδοπούλου μας εμπνέουν με υπέροχες συνταγές!

Κάθε φορά που η κόκκινη συσκευασία ανοίγει και η μυρωδιά τους ξεδιπλώνεται μέσα στον χώρο, είναι και μια μικρή γιορτή γεύσης. Τώρα η γιορτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς τα αγαπημένα μπισκότα της οικογένειας μας ακολουθούν φορώντας κι αυτά «τα καλά τους» και ντύνουν με κάθε… επισημότητα τη λαχταριστή σοκολατένια τούρτα των παιδικών γενεθλίων, καθώς και δύο ακόμη συνταγές που θα κερδίσουν τους πάντες – είτε στον μπουφέ του πάρτι είτε σαν ατομικά γλυκά κεράσματα στο σχολείο ή στις δραστηριότητες του παιδιού.

Γλυκές γεύσεις που πάνε παντού!

Ψάχνετε την τέλεια συνταγή για ατομικά γλυκά κεράσματα; Μόλις βρήκατε δύο! Η μπισκοτένια νοστιμιά Μιράντα Παπαδοπούλου, στην κλασική κόκκινη συσκευασία, συνοδεύει τη μικρή «πρωταγωνίστρια» ή τον μικρό «πρωταγωνιστή» της μέρας όπου κι αν βρεθεί για να μοιραστεί τη χαρά με φίλους, μέσα από γεύσεις απλές στην εκτέλεση κι εντυπωσιακές στο αποτέλεσμα.

1η συνταγή:

Cookie pops με μπισκότα Μιράντα: Μια ξεχωριστή παραλλαγή πάνω στα πιο διαδεδομένα cake pops, απλή στην παρασκευή και με γεύση που θα αγαπηθεί από όλους – αφού φυσικά κυριαρχεί η διαχρονική απόλαυση των μπισκότων Μιράντα! Τα πολύχρωμα confetti και η σοκολατένια επικάλυψη ολοκληρώνουν αυτά τα πολύ ιδιαίτερα party favourites.

2η συνταγή:

Chocolate cupcakes με μπισκότα Μιράντα: Μια από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις σε κάθε γιορτή, τα cupcakes εμπλουτίζονται σε αυτή την εκδοχή με τη μοναδική γεύση των μπισκότων Μιράντα Παπαδοπούλου όχι μόνο στη βάση τους, αλλά και στη γιορτινή διακόσμησή τους – στην οποία μάλιστα θα χαρεί να βοηθήσει και το ίδιο το παιδί που γιορτάζει, γιατί όχι μαζί με τα αδερφάκια ή τα ξαδερφάκια του, σχηματίζοντας «προσωπάκια» από Μιράντα Παπαδοπούλου και σταγόνες λευκής και μαύρης σοκολάτας!

Η «ψυχή» του πάρτι: Μια σπιτική τούρτα που θα αγαπήσουν όλοι!

Φυσικά η μέρα γενεθλίων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μαμά – η οποία πάντα προσθέτει όλη της την αγάπη στην ετοιμασία της σπιτικής τούρτας.

Πολλές μαμάδες φίλες του site μας στέλνουν μηνύματα πως στα γενέθλια των παιδιών τους προτιμούν να ετοιμάζουν οι ίδιες την τούρτα, τουλάχιστον για τα πάρτι στο σπίτι – και όχι μόνο επειδή πρόκειται για μια οικονομική λύση.

Είναι για τη μαμά μια έμπρακτη απόδειξη της αγάπης της η ετοιμασία της σπιτικής τούρτας. Για λίγο, όλα γύρω σταματάνε και συγκεντρώνεσαι με απόλυτη αφοσίωση, βήμα-βήμα, στο να χτίσεις κάτι μοναδικό σε όψη και γεύση, την τούρτα των γενεθλίων του παιδιού της που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Γι’ αυτό τα μπισκότα Μιράντα φρόντισαν να μας δώσουν μια τέλεια, απλή και εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι – στην πολύ δημοφιλή τάση της σπιτικής τούρτας που οφείλει την εντυπωσιακή της εμφάνιση στο περιμετρικό «ντύσιμο» με ολόκληρα κάθετα μπισκότα. Στη διακόσμηση, τα πεντανόστιμα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά έρχονται να συμπληρώσουν δύο «ματάκια» από ζαχαρόπαστα που κάνουν ολόκληρη την τούρτα να θυμίζει ένα τεράστιο, παιχνιδιάρικο, σοκολατένιο emoji!

Ανάμεσα στην τραγανή βάση από μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά και στο πλούσιο σοκολατένιο γλάσο, οι καλεσμένοι σας θα ανακαλύψουν με την πρώτη λαχταριστή κουταλιά δύο πλούσιες στρώσεις μους, μία με σοκολάτα γάλακτος και μία λευκή, με γεύση βανίλια. Έτσι θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι!

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατένια τούρτα με μπισκότα Μιράντα

Για 10-12 άτομα

Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά

Κόστος: > 10 ευρώ

 

Υλικά

Για τη βάση  

Στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 εκ.

1 πακέτο (250 γρ.) Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά

140 γρ. βούτυρο αγελάδος

22 γρ. κακάο

17 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη μους σοκολάτα γάλακτος

200 ml κρέμα γάλακτος

125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

50 ml γάλα

38 γρ. ζάχαρη

1 φύλλο ζελατίνης

Για τη μους βανίλια

200 ml κρέμα γάλακτος

17 γρ. ζάχαρη άχνη

½ stick βανίλιας ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3 φύλλα ζελατίνης

Για το γλάσο σοκολάτας γάλακτος

100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

70 γρ. κρέμα γάλακτος

Για τη διακόσμηση

22 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά

Λευκή ζαχαρόπαστα

Σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Πολύχρωμα σοκολατάκια

 

Εκτέλεση

  • Κάνουμε τα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου σκόνη και προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα που έχουμε επενδύσει με χαρτί ψησίματος και σχηματίζουμε μια βάση πιέζοντας ελαφρά. Μεταφέρουμε στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Για τη μους σοκολάτα γάλακτος: βουτάμε το φύλλο ζελατίνης στο νερό για 10 λεπτά. Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη ζάχαρη και το γάλα. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να διογκωθεί και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα σοκολάτας γάλακτος. Μεταφέρουμε στη φόρμα και το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Για τη μους βανίλια: βουτάμε 3 φύλλα ζελατίνης στο νερό για 10 λεπτά.  Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το περιεχόμενο από μισό stick  βανίλιας (ή εκχύλισμα βανίλιας) μέχρι να διογκωθεί. Λιώνουμε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό και τη ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα. Μεταφέρουμε στη φόρμα και αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνουμε τη κουβερτούρα γάλακτος μαζί με τη κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε στη φόρμα. Το αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει καλά στο ψυγείο πριν διακοσμήσουμε.
  • Σχηματίζουμε ματάκια από λευκή ζαχαρόπαστα και προσθέτουμε μια σταγόνα σοκολάτας στη μέση για κόρη. Στερεώνουμε στο κάθε ματάκι μία οδοντογλυφίδα και τη σταθεροποιούμε με λίγη λευκή ζαχαρόπαστα στην πίσω πλευρά.
  • Ξεφορμάρουμε τη τούρτα και την επενδύουμε περιφερειακά με μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασσικά. Προσθέτουμε τα ματάκια και πολύχρωμα σοκολατάκια.

TIP

Mπορείτε να τοποθετήσετε τα μπισκότα Μιράντα λίγο πριν το σερβίρισμα.

 

Cookie pops με μπισκότα Μιράντα

Για 10 άτομα

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

5- 10 ευρώ

 

Υλικά

Για τα cookie pops

1 πακέτο μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά

140 γρ. βούτυρο αγελάδος

80 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

80 γρ. μπανάνα, πολτοποιημένη

25 sticks για γλειφιτζούρια

Για την επικάλυψη

200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

200 γρ. κουβερτούρα λευκή

Χρωματιστά confetti

 

Εκτέλεση

  • Κάνουμε τα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασσικά σκόνη σε ένα μίξερ.
  • Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη κουβερτούρα γάλακτος και ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα.
  • Προσθέτουμε την μπανάνα και ανακατεύουμε καλά.
  • Πλάθουμε σφαίρες των 18-20 γραμμαρίων περίπου και τις μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξουν για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε ξεχωριστά μπολ.
  • Στηρίζουμε τα cookie pops σε stick για γλειφιτζούρια και τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
  • Πασπαλίζουμε με χρωματιστά confetti και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα, για περίπου μισή ώρα.

 

Chocolate cupcakes με μπισκότα Μιράντα

Για 6 άτομα

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά 

Κόστος: > 10 ευρώ

 

Υλικά

Για τα cupcakes

60 γρ. μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά, τριμμένα

95 γρ. αλεύρι μαλακό

120 γρ. ζάχαρη

90 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου

55 γρ. κακάο σε σκόνη

1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου

200 ml ξινόγαλα

¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού baking powder

¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Για το σιρόπι

100 γρ. ζάχαρη

100 ml νερό

Για την κρέμα κακάο – μπισκότο

60 γρ. μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά σε σκόνη

150 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

250 γρ. ζάχαρη άχνη

22 γρ. κακάο

Για τη διακόσμηση

Μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά

Σταγόνες λευκής σοκολάτας

Σταγόνες πικρής σοκολάτας

 

Εκτέλεση

  • Για τα cupcakes: Σε ένα μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε το αλάτι και το τριμμένο μπισκότο Μιράντα Παπαδοπούλου και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μίξερ – με το φτερό – χτυπάμε το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 7 λεπτά μέχρι το βούτυρο να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε εναλλάξ τα ξηρά υλικά μας (αλεύρι, κακάο, τριμμένο Μιράντα, baking powder, μαγειρική σόδα και θαλασσινό αλάτι) και το ξινόγαλα. Ανακατεύουμε καλά – χρησιμοποιώντας μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη στις χάρτινες φόρμες των cupcakes μέχρι να γεμίσει τα 2/3 της φόρμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C (ή στους 150°C στον αέρα) για 20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μια σχάρα.
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι και ραντίζουμε με αυτό την επάνω μεριά του κάθε cupcake.
  • Για τη βουτυρόκρεμα: Σε ένα μίξερ – με το φτερό – χτυπάμε το βούτυρο για 2-3 λεπτά  και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Χτυπάμε για άλλα 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τη κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα στόμιο σε σχήμα αστεράκι και διακοσμούμε τα cupcakes.
  • Διακοσμήστε μαζί με το παιδάκι σας το κάθε cupcake, χρησιμοποιώντας σταγόνες λευκής σοκολάτας και σοκολάτας υγείας για τα μάτια και από ένα μπισκότο Μιράντα Παπαδοπούλου για στόμα.
  • Διατηρείτε τα cupcakes με την κρέμα στο ψυγείο για 3 μέρες το πολύ.

TIP

Αν θέλετε να διατηρηθούν τα κέικ για περισσότερες ημέρες, διατηρήστε τα στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές τάπερ ή στην κατάψυξη χωρίς την κρέμα και διακοσμήστε με την κρέμα και τα μπισκότα λίγο πριν τα σερβίρετε.

 

Κι αυτή είναι μόλις η αρχή! Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερη έμπνευση και γεύσεις, είτε με τα «κλασικά» Μιράντα στην κόκκινη συσκευασία είτε μαζί με τα Μιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη, εδώ