Εκεί, διασκεδάζουμε και γινόμαστε δημιουργικοί μέσα από χρώματα, σχήματα, μυρωδιές και υπέροχες γεύσεις!
Το δωμάτιο αυτό είναι η κουζίνα – και μια κουζίνα ορθάνοιχτη στα παιδιά γίνεται η ψυχή του σπιτιού!
Μέσα στην κουζίνα, μαζί με τη μαμά κι αγαπημένες γεύσεις όπως τα «πράσινα» Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη, τα παιδιά έχουν πολλά να ωφεληθούν. Εξασκούν τις δεξιότητές τους σε αδρή κινητικότητα (π.χ. να μεταφέρουν τα μπισκότα Μιράντα από το ντουλάπι στο τραπέζι) και λεπτή (να διακοσμήσουν μια μπάρα με κομμάτια φρούτων). Εξοικειώνονται με διαφορετικές υφές και γεύσεις σε υλικά και φαγητά, εκτιμούν ακόμη περισσότερο το φαγητό τους, μαθαίνουν να δουλεύουν σε ομάδες, να δημιουργούν… ενώ διασκεδάζουν!
Αντί λοιπόν για άλλη μια μέρα με παζλ, χαρτοκοπτική, ζωγραφική κ.λπ., τι θα λέγατε να μετατρέψουμε την κουζίνα σε playroom και να φτιάξουμε όλοι μαζί συνταγές με τα αγαπημένα μας μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου; Είναι τα μπισκότα που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές… ωστόσο αυτή τη γενιά θα την ψυχαγωγήσουν κιόλας! Και μάλιστα στη νέα λαχταριστή εκδοχή τους μέσα στην πράσινη συσκευασία, με 30% λιγότερη ζάχαρη, μια γεύση πλούσια σε απόλαυση και σε βιταμίνες B1, B2, B3, B5, Β6, B9, και D, μέταλλα (σίδηρο, ασβέστιο) και φυτικές ίνες για περισσότερη ενέργεια, κάθε ώρα της ημέρας.
Πολλές φορές οι μαμάδες ψάχνουμε να βρούμε έναν πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο να παίξουν και να απασχοληθούν τα παιδιά – κι όμως η λύση μπορεί να βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας: σε γλυκές γεύσεις που ετοιμάζουμε όλοι μαζί, με μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη, στην πράσινη συσκευασία.
Διαλέξαμε για μαμάδες και παιδιά δύο συνταγές
Μπάρες με μπισκότα Μιράντα και φράουλα: Υπέροχο πρωινό μαζί με ένα ποτήρι γάλα, αλλά και το τέλειο γρήγορο σνακ μέσα στη μέρα.
Μπουκίτσες με μπισκότα Μιράντα, ταχίνι κακάο και φρούτα: Μια πολύ απλή και δημιουργική συνταγή που τα παιδιά θα λατρέψουν! Την απόλαυση Μιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη συμπληρώνουν φρέσκα φρούτα και η πλούσια, θρεπτική γεύση από ταχίνι με κακάο.
Και οι δύο συνταγές είναι διακοσμημένες με γλυκά «ζωάκια» από κομμάτια φρέσκων φρούτων. Στα παιδιά θα αρέσει να βοηθήσουν σε όλες τις δουλειές μέσα στην κουζίνα, αλλά ειδικά στη διακόσμηση, όπου θα συνδυάσουν επιδεξιότητα και δημιουργικότητα!
Επίσης οι δύο συνταγές συνδυάζουν απίθανη γεύση και λιγότερη ζάχαρη, χάρη στα αγαπημένα μας Μιράντα Παπαδοπούλου στην πράσινη συσκευασία.
Καλά μαγειρέματα και καλή διασκέδαση σε όλη την οικογένεια!
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μπάρες με μπισκότα Μιράντα και φράουλα
Για 6 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Κόστος: 5-10 ευρώ
Υλικά
1 πακέτο (250 γρ.) μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη (140 γρ. μπισκότα τριμμένα + 26 μπισκότα για κάλυψη πάνω-κάτω)
250 γρ. λευκή σοκολάτα
60 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
Μια πρέζα αλάτι
Για τη διακόσμηση
13 μέτριες φράουλες
Έτοιμο λευκό γλάσο
Σταγόνες σοκολάτας
Σιρόπι φράουλας
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο Μιράντα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα ταψάκι ή φόρμα για κέικ μακρόστενη, που έχουμε στρώσει λίγο χαρτί ψησίματος, στρώνουμε 13 μπισκότα Μιράντα το ένα δίπλα στο άλλο, προσθέτουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας – μπισκότο και καλύπτουμε με μπισκότα Μιράντα.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Κόβουμε τις μπάρες και τις διατηρούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές σκεύος για τουλάχιστον μια εβδομάδα.
- Επίσης μπορείτε να τις φυλάξετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον ένα μήνα.
- Λίγο πριν το σερβίρισμα διακοσμείτε μαζί με το παιδί, με φράουλες για κεφαλάκι, έτοιμο λευκό γλάσο και σοκολατάκια για τα ματάκια. Σταθεροποιείτε τη φράουλα πάνω στη μπάρα με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
TIP
Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε στη διακόσμηση και λίγο σιρόπι φράουλας.
Μπουκίτσες με μπισκότα Μιράντα, ταχίνι κακάο και φρούτα
Υλικά
1/2 πακέτο μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη
120 γρ. ταχίνι κακάο
Κόκκινο και πράσινο σταφύλι
2 ακτινίδια
1 πράσινο μήλο
Έτοιμο λευκό γλάσο
Σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Για την κάμπια
- Απλώνουμε αρκετό ταχίνι κακάο σε ένα μπισκότο Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε μια ρόγα λευκό σταφύλι για το κεφάλι και τρεις ρόγες κόκκινο σταφύλι για το σώμα της κάμπιας.
- Προσθέτουμε λίγο λευκό γλάσο και μια σταγόνα σοκολάτας για τα ματάκια. Κόβουμε 2 λεπτές λωρίδες από το πράσινο μήλο για κεραίες.
Για το σαλιγκάρι
- Απλώνουμε αρκετό ταχίνι κακάο σε ένα μπισκότο Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε μια ρόγα λευκό σταφύλι για το κεφάλι και μια μισή ροδέλα ακτινίδιο για το σώμα από το σαλιγκαράκι.
- Προσθέτουμε λίγο λευκό γλάσο και μια σταγόνα σοκολάτας για τα ματάκια. Κόβουμε 2 λεπτές λωρίδες από το πράσινο μήλο για κεραίες.