5 λέξεις που πρέπει να λέτε στα παιδιά σας κάθε μέρα!

Σαν ενήλικα άτομα, έχουμε υποχρέωση να προσέχουμε τα λόγια μας. Γιατί οι λέξεις έχουν σημασία. Σημαίνουν πολλά, ειδικά τα λόγια ενός πατέρα στα παιδιά του.

Κάθε μέρα είναι μία ευκαιρία για να μιλήσει ο πατέρας για τη ζωή και την αλήθεια στα παιδιά του.

Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί: Ο πατέρας πρέπει να λέει στα παιδιά του κάθε μέρα:

Σε αγαπώ.

Η αγάπη είναι μία από αυτές τις ιδιότητες που δεν υπόκειται ποτέ στον πληθωρισμό! Δεν χορταίνουμε ποτέ να ακούμε τη λέξη σ’ αγαπώ και δεν χάνει την αποτελεσματικότητά της όταν λέγεται σε τακτική βάση.

Πείτε στα παιδιά σας σ’ αγαπώ, να το λέτε κάθε μέρα, πολλές φορές την ημέρα.

Λοιπόν φίλε, ποια είναι τα σχέδια σου σήμερα;

Δεν πρόκειται μόνο για να ξέρετε τι κάνει το παιδί, είναι μία εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Σημαίνει πολλά για τα παιδιά που ο μπαμπάς νοιάζεται για το τι κάνουν και αφιερώνει χρόνο για να συζητήσει μαζί τους, τι υποχρεώσεις έχει ο ίδιος και τι τα παιδιά του.

Έτσι μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τη μέρα τους και αν είναι δυνατόν να βρουν χρόνο για να είναι μαζί.

Είμαι τόσο ευγνώμων που είμαι ο πατέρας σου.

Τα παιδιά μας πρέπει να γνωρίζουν πώς νιώθουμε σαν πατέρας τους. Πολλά σπουδαία πράγματα χάνονται όταν η επικοινωνία διακόπτεται και τα παιδιά σταματούν να έχουν καλή σχέση με τους γονείς τους.

Δεν μιλάμε για χειραγώγηση, αλλά για την επικοινωνία του πάθους και της χαράς που νιώθουμε σαν απάντηση σε αυτό το υπέροχο προνόμιο του να είσαι γονέας.

Να έχεις μία υπέροχη μέρα στο σχολείο και μην ξεχνάς ποιος είσαι.

Το παιδί σας μεγαλώνει με μία ταυτότητα, μία αίσθηση του εαυτού του κάθε μέρα. Η αίσθηση του ποιος είναι, η πίστη και οι κανόνες της οικογένειας, θα χτίσουν σιγά σιγά το χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του.

Λέξεις επιβεβαίωσης.

Η ιδέα εδώ είναι η ενθάρρυνση, η «έντονη» πίστη και η «θετική» κατεύθυνση κάθε μέρα. Επαναλαμβανόμενη, βαθιά επιβεβαίωση που παρέχεται με τη σταθερή πεποίθηση κάποιου που αγαπά τα παιδιά του και που τα πιστεύει.

Κάντε αυτό κάθε μέρα. Μιλήστε με ειλικρίνεια και προσπαθήστε να μετρήσουν τα λόγια σας στην καρδιά των παιδιών σας.

Χωρίς καμία αμφιβολία είναι λέξεις που όλοι οι μπαμπάδες και όχι μόνο, γνωρίζουν ότι είναι βάλσαμο στις παιδικές ψυχές. Όμως δεν πειράζει να τις θυμίζουμε που και που. Άλλωστε είναι για το καλό των παιδιών μας.