Μπαμπάς vs Ψείρες – σημειώσατε 1!

Αν γνωρίζατε τη γυναίκα μου, θα καταλαβαίνατε ότι έχει σχεδόν φοβία με τις ψείρες. Πέρασε όλα τα σχολικά της χρόνια με τα μαλλιά της πιασμένα πάνω (σε αλογοουρά λέει) γιατί η μαμά της (η γλυκιά μου πεθερούλα!) της είχε πει ότι ή θα τα πιάνει για να μην κολλήσει ή θα της τα κόψει γουλί! Εγώ από την άλλη δε θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια να έχω συναντηθεί ποτέ με το ευγενές τετράποδο (έχει όντως 4 πόδια ή μήπως παραπάνω);

Πριν μερικές μέρες λοιπόν, με το που ξεκίνησαν οι παιδικοί σταθμοί, έρχεται η μικρή και αρχίζει να ξύνεται… Της Εύας (της γυναίκας μου) της πήρε μόνο 2 λεπτά και ένα στιγμιαίο τσεκάρισμα από μακριά για να αποφανθεί: «Ψείρες! Κόλλησε το παιδί ψείρες! Τι το θέλαμε το σχολείο… Να τα τώρα! Αλλά φυσικά εσένα δε σε νοιάζει… εσύ δε θα κολλήσεις και να κολλήσει ρίχνεις ένα ξύρισμα στα μαλλιά και όλα καλά… Εγώ τι θα κάνω, που θα πρέπει να κόψω τα μαλλιά μου, δε θα φύγουν ποτέ, μπλα μπλα μπλα…!!!!» Παράκρουση… Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο…

Της λέω «Γατούλα άσε αναλαμβάνω εγώ!»
«Εσύ;;; Τι ξέρεις από ψείρες εσύ;» Κι αρχίζει δεύτερο κύμα παραλογισμού…!
«Άσε», της λέω, «το έχω»! Την τύφλα μου δεν ήξερα, αλλά άνοιξα chrome, πατάω αναζήτηση “ψείρες, τι είναι, πώς τις εξοντώνουμε” και σας παραθέτω τι έμαθα:

Οι ψείρες εμφανίστηκαν περίπου 1,68 εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανιστεί ο homo sapiens! Είναι ανθεκτικές οι άτιμες τελικά…

Επίσης έμαθα ότι οι ψείρες προτιμούν τα καθαρά κεφάλι. (Ναι ομολογώ ότι σκέφτηκα μήπως να αφήσουμε τη μικρή άλουστη καμιά δεκαπενταριά μέρες….!)

Μια ενήλικη ψείρα είναι σε μέγεθος όσο ένα σουσάμι.

Επίσης έμαθα ότι είναι και πολύ καλές στην κατάδυση – μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους για δύο ώρες (!), οπότε όσο και να λούζετε τα μαλλιά ΔΕ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ!

Επιζούν λέει 24-48 ώρες εκτός κεφαλής-χωρίς φαγητό, σε ρούχα, καναπέδες, χαλιά κτλ.! Μάχιμες…

Μπορεί λέει να έχεις ψείρες και να μην σε ξύνει το κεφάλι σου… Εκεί κάπου άρχισα να αγχώνομαι (λίγο)…

Ως εδώ ήταν, η γνώση είναι δύναμη αλλά τώρα είχε έρθει η ώρα να προχωρήσουμε στην πράξη! Δεν σας κρύβω ότι είχε αρχίσει να με πιάνει κρύος ιδρώτας…

Τρέχω στο φαρμακείο και λέω (με απόγνωση στο μάτι) στην κοπέλα εκεί – «Βοήθησέ μας, κολλήσαμε ψείρες.. το παιδί σίγουρα, η γυναίκα μου ίσως και εγώ μπορεί…!» Γέλασε, μου έδωσε 1 μπουκαλάκι αντιφθειρικού για το παιδί και 1 για μας.

Μου λέει πάρε το γκρι για τη μικρή και το πορτοκαλί για εσάς. Με αυτά θα είστε κομπλέ!»
« Θα φύγουν μόνο με αυτά???»
«Ναι μου λέει, είναι δοκιμασμένα, τα πιο αποτελεσματικά στην αγορά»

Γύρισα σπίτι, διάβασα τις οδηγίες, έβαλα κάτω τη μικρή, εφάρμοσα το προϊόν, την έλουσα, την χτένισα, στεγνώσαμε τα μαλλιά, τελειώσαμε.

Λες να τις ξεφορτωθήκαμε έτσι απλά; Και όμως ήταν τόσο απλό. Μετά διαβάζω και την πορτοκαλή συσκευασία για μας, εξηγώ στην Εύα τι πρέπει να κάνουμε, λουζόμαστε, ψεκαζόμαστε, τέλος…

Έχει περάσει μια βδομάδα, είμαστε και οι τρείς ψειρο-free μέχρι στιγμής και η Εύα εκτίμησε ιδιαιτέρως την ανάμειξή μου στον πόλεμο κατά των εχθρών.

Απευθύνομαι στους απανταχού μπαμπάδες – ασχοληθείτε με τη φθειροκτονία, οι γυναίκες σας θα το εκτιμήσουν δεόντως, είναι απλή δουλειά και θα έχετε και τα τυχερά σας…!!!

ps Για όσους ενδιαφέρονται παρακάτω τα προϊόντα που χρησιμοποίησα εγώ και δούλεψαν – πατήστε πάνω στις φωτο για περισσότερες πληροφορίες.